SERVEIS SOCIALS COMUNITARIS BÀSICS
A Llucmajor hi ha dos centres de serveis socials i un punt assistencial, repartits pel municipi per donar el servei més pròxim al lloc de residència de les persones ateses.
En els centres de serveis socials comunitaris bàsics s’ofereix atenció social a persones i famílies amb necessitats socials.
Els serveis socials municipals actuen des de la prevenció, la promoció de l’autonomia personal i familiar, la inclusió i la dinamització comunitària i social.
L’objectiu és garantir els drets de les persones, proporcionant-los un pla personal d’acompanyament social a dos nivells: preventiu i d’intervenció. Durant aquest procés la persona o família disposarà d’un professional de referència.
CMSS Llucmajor
C/ Jaume I, 7
07620 Llucmajor
ssocials@llucmajor.org
Tel. 971 660 493
CMSS S’ARENAL
C/ Maria Antònia Salvà, 50 1r C
O7600 S’Arenal
ssocials@llucmajor.org
Tel. 971 443 578
PUNT D’ATENCIÓ A URBANITZACIONS
C/ Isaac Peral, 5
07609 Badia Gran
ssocials@llucmajor.org
Tel. 971 443 578
HORARI ATENCIÓ AL PÚBLIC
De dilluns a divendres, de 8.30 h a 14.00 h
DOCUMENTS
SERVEIS QUE S’OFEREIXEN
1. Informació, orientació i assessorament
És un portal d’atenció presencial amb cita prèvia obert a tota la ciutadania.
Serveis que ofereix:
– Informació general sobre serveis socials (serveis, recursos, prestacions econòmiques, etc.)
– Assessorament i orientació social
– Derivació, si cal, al servei més adequat per a la persona o família
– Tramitació d’informes
– Tramitació de les prestacions d’urgència social per a la cobertura de necessitats bàsiques vitals, amb la valoració prèvia de la situació socioeconòmica
– Valoració i tractament professional de les situacions personals en condicions d’igualtat a través de procediments reglamentats comuns per a tots els serveis i centres
– Seguiment posterior de les intervencions realitzades
DOCUMENTS ADJUNTS
– Catàleg de prestacions econòmiques de serveis socials
2. Servei d’Ajuda a Domicili
El Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) municipal és un servei bàsic, integral, comunitari i polivalent, que es presta en el domicili de persones amb manca d’autonomia personal, amb dificultats de desenvolupament, amb problemes familiars especials o en situacions de vulnerabilitat social, amb l’objectiu que puguin romandre o desenvolupar-se en el seu mitjà en condicions òptimes de qualitat de vida.
Les persones destinatàries són persones majors, persones amb diversitat funcional, persones malaltes o amb discapacitats temporals i famílies en risc social o en situació de vulnerabilitat social.
L’accés es fa via els centres de serveis socials comunitaris bàsics.
DOCUMENTS ADJUNTS
– Ordenança municipal
3. Servei de Teleassistència Domiciliària
El Servei de Teleassistència Domiciliària consisteix en la connexió permanent (365 dies, 24 hores) des del domicili a través de la línia telefònica a un centre atès per personal preparat per donar resposta adequada a possibles crisis de solitud que es presentin, i/o en la mobilització d’altres recursos humans existents (cridar els familiars que disposen de claus del domicili de la persona usuària i, en cas que no contestin, cridar els serveis sanitaris o socials…).
La tramitació es fa a través dels centres de serveis socials comunitaris bàsics.
DOCUMENTS ADJUNTS
– Ordenança municipal
4. Servei de Teleassistència Mòbil per a Víctimes de Violència de Gènere
És un servei telefònic d’atenció i protecció a víctimes de violència de gènere ATEN PRO, que ofereix a les persones, tant si tenen una ordre judicial de protecció com si no en tenen, una atenció immediata i a distància, mitjançant la dotació d’un telèfon mòbil amb tecnologia de telelocalització.
5. Servei Socieducatiu
És un servei dirigit a la intervenció socioeducativa i familiar amb infants, joves i les seves famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat social.
Té com a funció bàsica contribuir a la socialització dels menors amb indicadors de risc, estimulant i potenciant el desenvolupament de la personalitat, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i la prevenció en el temps lliure, així com l’atenció als models educatius familiars.
El treball dels educadors socials és educatiu i preventiu, i proporciona al menor i als seus responsables instruments per facilitar la integració familiar, escolar i social.
La seva intervenció es realitza en l’àmbit familiar, grupal i comunitari.
L’accés es fa via els centres de serveis socials comunitaris bàsics.
6. Servei d’Atenció Psicosocial
És un servei dirigit als infants, els joves i les seves famílies que es trobin en situació de risc, vulnerabilitat o amb dificultats socials, com també a tota la comunitat, mitjançant accions de prevenció i sensibilització de conductes de risc.
L’accés es fa via els centres de serveis socials comunitaris bàsics.