Joventut i infància

OBJECTIUS DE L’ÀREA

 1. Possibilitar condicions adequades per tal que les persones joves desenvolupin la seva vida, prenguin decisions i resolguin els seus problemes personals i col·lectius amb el major nivell d’autonomia possible
 2. Promoure que les persones joves del municipi adquireixin valors, actituds i comportaments basats en responsabilitat individual i col·lectiva, convivència, respecte, igualtat, diàleg i presa de decisions consensuades que afavoreixin la cohesió social.
 3. Educar i fomentar la participación de les persones joves, promocionant l’associacionisme i el voluntariat com agents actius en el teixit social, cultural i comunitari al que pertanyen, per tal que puguin millorar la seva qualitat de vida i de les persones que els envolten.
 4. Oferir informació pràctica, objectiva i clara, orientació i assessorament sobre diferents temes, segons les necessitats, prioritats i demandes de les persones joves del municipi.
 5. Facilitar espais, recursos i serveis que afavoreixen la interacció del col·lectiu jove en l’àmbit de l’oci i e l lleure.
 6. Promoure el diseny, gestió, organització, difusió, realització i avaluació d’accions adreçades al joven.
 7. Impulsar el treball en xarxa entre els agents implicats en el treball amb persones joves i politiques juvenils.
 8. Educar i fomentar en una plena ciutadania digital de les persones joves

PRINCIPIS QUE REGEIXEN L’ÀREA

 • Els principis generals de l’àrea es relacionen amb l’autonomia i el desenvolupaments personal, amb la plena ciutadania i convivència, amb la participación i la promoció social i cultural, amb la interacció i amb la cooperación, la coordinació i la regulació.
 • Quant a la informació, l’orientació i l’assessorament, els principis que regeixen l’àrea són els reflectits a la carta Eryica, aprobada i actualitzada a Cascais (Portugal) el 27 d’abril de 2018. Aquests principis constitueixen els estàndars mínims i padrons de qualitat que han d’establir-se a tots els organismes d’informació jove a partar d’un enfoc integral, coherentsi coordinat de treball com a part integrant de les polítiques de joventut. s

SERVEIS

L’àrea de Joventut ofereix diversos serveis a través del CENTRE D’INFORMACIÓ JOVE

El CIJ és un servei d’informació, orientació i assessorament sobre temes d’interès per al col·lectiu jove: educació, formació, lleure, convocatòries diverses (beques, concursos, curset, activitats,…), societat, documentació personal, programes europeus, treball, habitatge, salut…

Des del CIJ s’ofereix:
 • Atenció presencial, a la seu del CIJ (per la situació sanitària derivada de la COVID-19, s’ha de demanar cita prèvia)
 • Atenció telefònica
 • Atenció digital, a través de diferents perfils i aplicacions: whatsapp, xarxes socials, correu electrònic, blog, skype,…
Destinataris
 • Qualsevol persona pot adreçar-se al CIJ per formular una demanda informativa, tot i que el col·letiu jove és el prioritari.
 • Persones joves a partir de primer de l’ESO fins a 30 anys.
 • Pares i mares
 • Entitats i persones que treballen amb i/o per a joves
Serveis presencials i digitals

Atenció general

Tens un dubte? Necessites un aclariment? Contacta amb el CIJ personalment, per whatsapp o telèfon, a través de les xarxes socials,.. i t’informarem.

Tauler d’intercanvis anunCIJa’t

Fas classes de repàs? Necessites un-a professor-a de matemàtiques? Al CIJ disposam d’un tauler d’intercanvi d’informacions. El tauler físic es troba a la seu del CIJ (Edifici Ca Ses Gotleves). També es pot consultar al grup de facebook anunCIJa’t. Informa-te’n i informa!

Servei d’’infomació educativa

Necessites informació sobre oferta educativa? Estàs embullat-ada sobre què estudiar? Demana hora per una assessoria educativa. Intentarem resoldre els teus dubtes.

Servei de suport a la recerca de feina

El meu currículum és molt pobre, el podria millorar? He d’anar a una entrevista de feina i no sé com actuar… Què he de fer per començar a cercar feina? On puc trobar feina?…La recerca de feina pot esser un camí llarg i difícil, però un bon punt de partida serà tenir una bona informació al respecte. Demana hora per una assessoria de feina!

Servei de suport a l’estudi: beques i mobilitat

He d’anar a estudiar formació professional a un altre municipi, puc demanar beca? El proper curs començ a la universitat, hi ha algun tipus de beques que pugui demanar? Com es sol·licita una beca?…No bequis! Informa-te’n de les opcions que tens al teu abast.

Servei de suport a l’associacionisme juvenil

Som un grup de joves que ens interessa molt “x”, hi ha alguna manera d’organitzar-nos? A quin tipus de subvencions podem optar com associació juvenil? Com ho hem de fer per donar-nos d’alta com associació juvenil? I al registre municipal d’entitats ciutadanes? Contactau amb el CIJ i us informarem!

Servei de suport a l’organització d’activitats MONTA-T’HO TU

Som un grup de joves i ens agradaria muntar una activitat “x”, com ho hem de fer? Tenim un idea i no sabem per on prendre. Contactau amb el CIJ i us informarem.

Accions descentralitzades: Infotallers.

Són sessions que es duen a terme als centres d’ensenyament que ho sol·liciten.

 • I en acabar l’ESO, què? – Cursos de 3r o 4 d’ESO
 • Emplea’t en un clic- Cicles formatius
 • No bequis – 2n de Batxillerat
 • Com ser púber i no morir en l’intent – Cursos de 1r o 2n d’ESO
 • Viure a la ciutat invisible – Cursos de 6è de primària o 1r d’ESO
 • Els nadius digitals – Adreçat a pares i mares
 • Infotrabades digitals. Són tallers en línia que s’ofereixen mensualment, a partir de la programació del CIJ i també de la demanda de persones interessades. S’ofereix una proposta trimestral d’infotrobades sobre temes diversos. Si hi ha algun tema que t’agradaria tractar fes-nos arribar la teva proposta!
Contacte

Edifici Ca Ses Gotleves
Carrer del rei Jaume I núm. 7
Llucmajor 07620
Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores
Atenció telefònica: 971 662 512
Whatsapp: 674 343 311
Correu electrònic: cij@llucmajor.org
Blog: www.llucmajove.org

Pàgina Facebook: @XarxaJoveLlucmajor
Perfil Facebook: @JoanaCijLlucmajor
Twitter: @cijllucmajor
Skype: CIJ Llucmajor
Instagram: @xarxajovellucmajor

Menú