Tres alumnes de Llucmajor premiats en l’àmbit estatal per investigar el cicle de l’aigua

Tres alumnes de Llucmajor premiats

Halima Taibi, Isaac Balaguer i Marcos Ángel Rodríguez han quedat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital de Dibuix Infantil d’Aqualia.

En els seus dibuixos han mostrat el recorregut que segueix l’aigua des que es capta fins que arriba a les cases en condicions òptimes per consumir i com es retorna a la natura.

Els dibuixos d’Halima Taibi del CEIP Jaume III, Isaac Balaguer del CEIP Sa Marina de Llucmajor i Marcos Ángel Rodríguez de l’escola Sant Bonaventura, han resultat finalistes en la 17a edició del Concurs Digital Infantil convocat per Aqualia, empresa que gestiona el Servei Municipal d’Aigües. Els seus treballs han estat elegits entre els més de 7.200 participants, procedents dels municipis d’Espanya en els que Aqualia presta servei.

El batle, Éric Jareño, acompanyat del Cap de Producció d’Aqualia a les Balears, Luis López, i el responsable del Servei Municipal d’Aigua, Ángel Luis Jiménez, els ha lliurat els seus premis, un smartwatch per a cadascú.

El batle ha explicat que iniciatives com a aquesta ajuden a conscienciar a les noves generacions de ciutadans de la importància d’estalviar aigua i fer-ne un ús correcte, des de l’escola i també entre les famílies. “L’aigua és un bé escàs sobretot en un territori insular com el nostre. Totes les actuacions que es duguin a terme per estalviar-la són de cabdal importància”.

El concurs es va convocar amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua per ensenyar als nins i nines el valor de gestionar adequadament el cicle de l’aigua i la feina que suposa portar-la a les cases en quantitat i qualitat, així com tornar-la a la natura de forma sostenible.

En aquesta edició els joves alumnes de 3r i 4t de Primària havien de convertir-se en investigadors per resoldre d’on prové l’aigua que consumeixen cada dia i a on va després d’utilitzar-la. Per això, la web www.investigadorsdelaigua.cat posava a la seva disposició gran quantitat de material educatiu sobre la gestió del cicle integral de l’aigua.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor arrenca un nou programa ‘Visibles’ del SOIB oferint llocs de feina a 29 desocupats de llarga durada
Següent
L’Ajuntament estrena un nou servei d’avisos SMS per comunicar avaries d’aigua
Menú