Llucmajor signa un conveni amb l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears per a la creació d’un registre unificat de les declaracions dels càrrecs públics

conveni

L’Ajuntament de Llucmajor i l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears (OAIB) han signat un acord per tal que les declaracions patrimonials i de béns, interessos i activitats dels càrrecs públics municipals s’integrin a un registre unificat que pugui ser consultat per ambdós organismes.

Fins el dia d’avui, tota la documentació s’ha via de presentar, per separat, al dos llocs, fet que suposava una duplicitat de tràmits.

Amb l’acord signat entre el Batle, Eric Jareño, i el director de l’OAIB, Jaume Far, l’Ajuntament establirà com a registre per a les declaracions patrimonials i de béns, interessos i activitats, així com per a les presentacions de les declaracions anuals de renda i patrimoni, el registre existent a l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears, que està disponible a la seva seu electrònica.

L’entitat local, a més, adaptarà el seu Reglament orgànic del Ple per tal de recollir que les obligacions respecte de les declaracions patrimonials i de béns, interessos i activitats s’han de presentar al registre de l’OAIB d’acord amb els models del formulari disponible a la seva seu electrònica. Per la seva part, l’OAIB permetrà l’accés al seu registre per tal que l’Ajuntament pugui consultar i descarregar la documentació presentada pels seus càrrecs públics.

Així mateix, l’OAIB queda obligada a l’anonimització de les dades per a la seva publicació al Portal de Transparència propi, i a facilitar a l’Ajuntament una adreça web per tal que aquest pugui enllaçar les declaracions dels seus càrrecs públics amb el portal de l’OAIB.

Per altra banda, es crea una comissió de seguiment composta per 4 persones, dues de l’OAIB i dues de l’Ajuntament de Llucmajor.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor posa en marxa el projecte de millora de l’accessibilitat dels voltants del parc Rufino Carpena
Següent
Llucmajor destinarà 1 milió d’euros a ajudes directes per a les empreses del municipi
Menú