Llucmajor posa en marxa el projecte de millora de l’accessibilitat dels voltants del parc Rufino Carpena

Ajuntament Llucmajor

Les obres, que afectaran a tres carrers, tendran un cost aproximat de 109.000 euros i una durada de tres anys.

La zona del parc Rufino Carpena és una infraestructura urbana on es troba una gran zona verda, un circuit d’educació viària, una zona d’oci infantil i un petit circuit de màquines de fitness. Tot això i la seva situació al costat del CEIP Jaume III, fan que sigui una zona molt transitada. Al voltant d’aquesta infraestructura hi ha nombroses barreres arquitectòniques, voravies amb mal estat i algunes rajoles malmeses. “L’estat d’aquesta zona, des de fa anys, s’ha anat degradant i l’actuació serà ben aviat després que s’hagi adjudicat recentment l’obra de millora de tot l’entorn”, ha explicat el Batle, Eric Jareño.

D’aquesta manera, es procedirà a una intervenció integral que tendrà una durada aproximada de tres anys. El cost de les obres suposaran uns 109.000 euros. Aquesta inversió serà possible per una subvenció del Consell de Mallorca per dur a terme obres d’inversió de competència municipal, l’adquisició de vehicles i d’immobles per a la prestació de serveis. “Donada la magnitud del projecte, s’ha fet especial incís a la necessitat de produir el mínim de molèsties als veïns, als vianants i a les famílies que acudeixen al centre escolar”, ha comentat el tinent batle d’Urbanisme, Guillem Roig.

Les obres afectaran els carrers Bartomeu Sastre, Bisbe Roig i Francesc Aulet. Així, es procedirà a la demolició de les voravies que presenten un mal estat, la construcció de noves i l’eliminació de les barreres arquitectòniques. D’igual manera, es farà una gestió d’espais per les arquetes de recollida d’aigües, anivellant tot amb el ferm dels carrers. Es construirà un total de 14 guals per a vianants. “El parc i els seus voltats han de ser un espai per a les persones, aquesta és una prioritat per l’equip de govern per tenir un poble més sostenible”, ha comentat Roig.

Aquesta intervenció va començar la seva licitació l’octubre de 2020. “Ha estat un procés llarg, però ara ja veurem com podem recuperar una zona que s’ha anat degradant i que tots els veïns, des de fa molts anys, demanaven una intervenció”, ha dit Jareño. S’espera que en un curt termini, després que l’empresa guanyadora del concurs aporti tota la documentació, es pugui començar el procés constructiu.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor s’adherirà al manifest SOS Turisme per demanar una acció conjunta per reactivar tots els sectors econòmics
Següent
Llucmajor signa un conveni amb l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears per a la creació d’un registre unificat de les declaracions dels càrrecs públics
Menú