Llucmajor destinarà 1 milió d’euros a ajudes directes per a les empreses del municipi

Llucmajor

Paral·lelament, es posaran en circulació 300.000 euros uns bons per a gastar als comerços locals.

Fa prop de dues setmanes, l’equip de govern es va reunir amb els diferents sectors econòmics del municipi per tal de recaptar les necessitats de cadascun. El compromís va ser cercar solucions per poder reactivar el municipi tan aviat com es pugui. “D’aquesta manera, ja podem anunciar, i ho posarem damunt la taula al ple de dimecres, que Llucmajor destinarà 1,3 milions d’euros a les empreses locals per accelerar la recuperació econòmica municipal”, ha anunciat el Batle, Eric Jareño.

El departament econòmic està treballant en l’elaboració d’unes bases que regularan la concessió d’ajudes directes a les empreses de tot el municipi. En total es destinarà 1 milió d’euros que provenen la meitat dels fons de l’Ajuntament i l’altra meitat seran aportades pel Govern de les Illes Balears i pel Consell de Mallorca. “Estam gestionant aquest tema de manera que tothom pugui accedir a les ajudes i que estiguin tan repartides com sigui possible; per això els criteris seran estrictes amb la documentació”, ha explicat la regidora d’Hisenda, Pilar Bonet.

Per altra banda, Llucmajor crearà un pla de bons per a fomentar el consum a les empreses locals. D’aquesta manera es crearan dues línies, per una banda es destinaran 150.000 euros a comerços locals i per l’altra banda es destinaran 150.000 euros a bars i restaurants. “Els bons podran ser utilitzats per majors de divuit anys empadronats al municipi i es crearà una normativa d’ús que podrem anunciar ben aviat”, ha explicat la tinent batle de Comerç, Noemí Getino. En aquest sentit, està prevista la compra d’un sistema en línia per a la gestió dels bons i que la gent les pugui obtenir tranquil·lament des de casa amb qualsevol dispositiu connectat a internet. S’ha optat per la gestió telemàtica per l’actual situació de pandèmia i per evitar cues innecessàries a les diferents oficines d’atenció ciutadana.

Una altra de les preocupacions expressades pels empresaris a l’equip de govern fou el tema del pagament de la taxa de fems. Per part de l’Ajuntament, en aquest cas concret, els tècnics no veuen viable aquesta opció. Però les empreses es poden adherir al programa de la Inspecció Tècnica de Residus i beneficar-se dels descomptes. A més, s’ha parlat amb l’ATIB per fer un fraccionament del pagament i s’estan valorant altres opcions pels casos més greus.

“Es crearà una oficina que gestionarà el reintegrament de totes les ajudes, i consultes de subvencions, tant les municipals, com assessorament de les ajudes d’altres organismes”, ha anunciat Bonet. L’objectiu és centralitzar a un mateix espai tota la informació i oferir als empresaris un servei de proximitat per ajudar-los a impulsar el seu negoci. L’Ajuntament s’ha basat en l’experiència amb organismes similar a altres municipis de l’illa i oferirà una assistència combinada entre informació i formació.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor signa un conveni amb l’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears per a la creació d’un registre unificat de les declaracions dels càrrecs públics
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor ha demanat al TIB que torni a posar la línia de bus que unia el municipi amb l’Hospital de Son Llàtzer
Menú