Llucmajor reprèn els mercats ambulants amb limitacions d’aforament i mesures de suport als comerciants

Mercat Llucmajor

L’Ajuntament de Llucmajor ha reiniciat l’activitat dels mercats ambulants, amb una aposta que conjumina la seguretat en matèria sanitària i una sèrie de mesures de suport als firaires.

La primera tinent de batle i regidora de Comerç, Mercats i Fires, i Atenció al Ciutadà en s’Arenal, Noemí Getino, ha assenyalat que els mercats ambulants podran celebrar-se en els mateixos dies que ho feien abans de la crisi, “però només podran muntar-se un 25 per cent de les parades existents abans de l’estat d’alarma i amb un terç de l’aforament”.

D’aquesta forma, queda prohibit que el públic pugui tocar o manipular els productes abans de la seva adquisició, així com el contacte físic directe entre venedor i comprador.

Així mateix, la regidora ha subratllat que, al costat d’aquestes limitacions, l’Ajuntament ha adoptat una sèrie de mesures “per a donar seguretat jurídica als firaires, com l’exempció durant sis mesos de l’obligació de muntar el lloc per a no perdre el dret a poder fer-lo”. Aquesta mesura se suma a la decisió de fa unes setmanes de no cobrar la quota per participar en el mercat durant el temps que duri l’estat d’alarma.

“A més de donar prioritat als productes d’alimentació i primera necessitat per a cobrir el contingent del 25 per cent de parades, hem decidit apostar per les famílies nombroses, famílies amb algun membre a càrrec amb discapacitat i a les famílies amb fills”, ha assenyalat la regidora.

Finalment, Getino ha recordat que el consistori disposa d’un correu electrònic (mercadosllucmajor@llucmajor.org) per a aclarir els dubtes que puguin tenir els comerciants del municipi.

Ho vols compartir?
Anterior
Manual d’autoliquidació
Següent
L’Ajuntament insta al Consell de Mallorca a bonificar la tarifa de residus i assumir el cost dels Bombers
Menú