L’Ajuntament insta al Consell de Mallorca a bonificar la tarifa de residus i assumir el cost dels Bombers

Bombers

La Corporació municipal apel·la a la solidaritat de la Institució insular i considera que el calaix municipal té necessitats més adients.

L’Ajuntament de Llucmajor va acordar, al ple ordinari celebrat aquest dimecres, via telemàtica, sol·licitar al Consell de Mallorca bonificacions en el pagament de la tarifa de tractament de residus sòlids urbans donada la seva reducció a causa de l’increment del reciclatge i la de residus derivats de la posada en marxa del sistema de recollida ‘porta a porta’ iniciat el passat mes de gener.

De banda, la proposta signada pels grups del PP, Cs, Llibertat Llucmajor, ASI, VOX i Grup Mixt, considera que la Valorització dels Residus Sòlids Urbans en el terme municipal de Llucmajor és un dels serveis bàsics que més cost comporta a les arques del Consistori, suposant en el Pressupost de 2020 un total estimat de 2,5 milions d’euros. Un cost que reflecteix el 5,81% del pressupost municipal, i un 14,53% del capítol de despeses en serveis. 

El batle, Éric Jareño explica que “creiem que s’estan realitzant les labors apropiades per a la reducció de costos i la millora del reciclatge per part del Consistori i gràcies a la col·laboració de la ciutadania. No obstant això, davant la situació actual considerem que és necessària una ajuda per part del Consell de Mallorca per a reduir la tarifa i alleujar la càrrega fiscal sobre l’Ajuntament, podent d’aquesta manera destinar més fons davant l’Emergència Social que ha aparegut davant la situació d’excepcionalitat derivada per la crisi econòmica i social per la COVID-19”.

En aquest sentit i per les mateixes causes de solidaritat institucional, el ple va aprovar també instar al Consell de Mallorca a assumir el cost del servei de Bombers (Serpreisal) al municipi, “donat que l’Ajuntament ja ha exhaurit pràcticament el pressupost en matèria social i es veu amb l’obligació de cercar fórmules que li permetin traspassar partides pressupostàries que ara són més necessàries en l’atenció a famílies, persones i col·lectius desfavorits, molt més nombrosos després de la pandèmia”, diu el batle.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor reprèn els mercats ambulants amb limitacions d’aforament i mesures de suport als comerciants
Següent
L’Ajuntament posa a punt els nuclis urbans del municipi perquè llueixin la seva millor imatge
Menú