Llucmajor presenta les bases del vals de compra als comerços, bars i restaurants del municipi

teixit empresarial

Es tracta d’una mesura per impulsar l’economia local que compta amb un pressupost de 300.000 euros.

Tal com va anunciar l’equip de govern de Llucmajor, ha presentat les bases que regiran els vals de compra per promocionar el comerç i la restauració de tot el municipi. El Batle, Eric Jareño, la tinent batle de Comerç, Noemí Getino i la regidora d’Economia, Pilar Bonet, han presentat les principals línies d’actuació d’aquesta iniciativa. 

El principal objectiu és l’impuls de petites i mitjanes empreses per tal que augmentin les vendes. “El nostre compromís després de diverses reunions amb representants del teixit econòmic local va ser aportar mesures vàlides per impulsar la recuperació i aquesta, pensam tots, serà una manera de generar un nivell de consum que equilibri la pèrdua econòmica que s’ha patit a causa de la COVID-19”, ha dit Jareño.

Aquesta iniciativa de l’àrea de Comerç compta amb un pressupost de 300.000 euros; que seran dividits en dues línies, per una banda es destinaran 150.000 euros a comerços locals i per l’altra banda es destinaran 150.000 euros a bars i restaurants. “Després del període d’exposició, es posarà en marxa la campanya de cupons de compra per als ciutadans i ciutadanes del municipi, que es podran emprar als establiments que s’adhereixin a la campanya”, ha explicat Getino.

Tràmits digitals

Des de l’Ajuntament, amb l’objectiu de facilitar el tràmit tant a les empreses com a la ciutadania, posarà en marxa un servei web per a realitzar tots els tràmits, així i tot també s’atendrà als negocis a l’àrea de comerç.

Es poden beneficiar d’aquestes ajudes les persones físiques donades d’alta d’autònoms i els comerços, petites empreses i establiments del sector de la restauració, qualsevol que sigui la seva forma jurídica. “És important subratllar que totes les empreses que vulguin participar s’han de registrar”, ha recordat Getino.

Totes les sol·licituds i l’entrega de la documentació es realitzarà de forma telemàtica a través de la plataforma web creada per als vals de compra, servint als mateixos efectes que la presentació de sol·licituds i documentació al registre electrònic de l’Ajuntament de Llucmajor. “El nostre compromís és que aquests cupons presentats a l’administració local, es puguin liquidar quinzenalment, a fi d’agilitzar els imports ràpidament als comerços adherits”, ha explicat Bonet.

Cupons de 10 euros

Totes les persones empadronades al municipi de Llucmajor majors de divuit anys, mitjançant la plataforma web per als vals de compra, poden adquirir els cupons. Es tracten de vals de 10 euros que hauran d’escollir si és per empreses de restauració o per comerç local. Per poder beneficiar-se dels vals de compra de 10 euros, l’usuari haurà de fer una compra mínima de 20 euros a l’establiment escollit de comerços i petites empreses. Els vals de restauració no requeriran compra mínima.

A més, els vals de compra s’hauran de consumir durant el període que indiqui la convocatòria i en una única compra o consum. El cupó de consum, una vegada s’hagi descarregat a través de la plataforma informàtica habilitada a tal efecte, s’haurà de consumir en els quinze dies posteriors a la seva emissió. En cas que no es consumeixi en el termini establert, aquest cupó tornarà a estar disponible a la plataforma per a poder ser utilitzat per una altra persona.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor programa teatre als centres educatius per acostar aquest art als més joves del municipi
Següent
Cinc centres educatius de Llucmajor participen de la campanya mediambiental “Peque Recicladores”
Menú