Llucmajor inaugura 3 noves Àrees d’Aportació de Residus que se sumen al Parc Verd de Son Gall

3 noves Àrees d’Aportació de Residus

Les noves àrees estaran situades al Poliesportiu, Galdent i Polígon, i se sumen al Parc Verd de Son Gall.

– El Govern ha destinat 46.000 € al nou model de gestió de residus a Llucmajor.
– El pròxim dilluns, 20 de gener, entrarà en vigor el sistema de recollida ‘porta a porta’ al poble de Llucmajor.

Llucmajor comptarà amb quatre Àrees d’Aportació de Residus, tres de nova construcció; Molí de Galdent, Poliesportiu, Polígon de Son Noguera, que se sumaran al Parc Verd de Son Gall, com una iniciativa que també implica la recollida de residus domèstics ‘porta a porta’ que entrarà en vigor a partir del pròxim dilluns, 20 de gener, al poble de Llucmajor en primera instància, mentre s’estudien sistemes alternatius per a s’Arenal, Urbanitzacions i altres nuclis de població del Terme Municipal.

El batle, Éric Jareño, ha acompanyat avui al conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir i al director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, a visitar una d’aquestes noves àrees d’aportació que els veïnats podran utilitzar per dipositar residus no perillosos.

Els residus autoritzats són:

Paper i cartó.
Envasos de vidre.
Envasos lleugers.
Matèria orgànica.
Rebuig.
Roba.
Oli de cuina.

Els horaris d’obertura seran de les 6 a les 12 i de 15 a 21 h.

L’objectiu de les àrees d’aportació és donar servei a la gent del poble que tingui una necessitat especial per abocar residus com; horaris de feina diferents dels de recollida, situacions extraordinàries: festes, viatges, etcètera.

Les àrees estaran vigilades amb un operari que exigirà el DNI o rebut de fems als usuaris.

Cada dia es poden dipositar tots els tipus de residus sempre que estiguin correctament separats.

Éric Jareño ha explicat que, d’aquesta manera, el consistori s’adapta a la Llei de Residus, eliminant els contenidors que hi havia fora vila i substituint-los per aquestes quatre superfícies protegides i amb tancament perimetral que evitaran abocaments incontrolats als afores del municipi. “Volem acabar amb els abocadors incontrolats i amb imatges deplorables de carrers i voravies plenes d’escombraries arreu del municipi, a més de suprimir els contenidors dins del poble”.

“Amb aquestes actuacions ens hem marcat els següents objectius; la reducció de la producció de residus en un 10%, arribar a un 30% de recollida selectiva a final de 2020 i recollir la fracció orgànica, tal com marca la Llei de Residus”.

“Donam les passes més adients per aconseguir un municipi sostenible, consideram de cabdal importància aplicar totes les polítiques mediambientals possibles i necessàries per pal·liar la greu situació climàtica que patim. Cal recalcar també que aquest projecte ha vist la llum gràcies a la feina feta a la passada legislatura, quan es va iniciar el projecte que finalment serà una realitat”, ha dit el batle.

El conseller, Miquel Mir, ha assenyalat que les quatre àrees d’aportació i la imminent entrada en vigor del sistema de recollida ‘porta a porta’ situaran el municipi de Llucmajor al capdavant de la recollida selectiva a les Illes Balears i permetran a la localitat complir els objectius que marca la Llei de Residus.

“És un orgull poder col·laborar en un canvi d’aquesta magnitud per al municipi i que ha de servir per a la resta d’ajuntaments de l’arxipèlag”, ha afirmat Mir.

 La conselleria de Medi Ambient i Territori ha aportat 46.881, 45 euros que han servit per dur a terme la campanya per a la implantació de la recollida selectiva, que ha comptat amb un procés previ d’informació i sensibilització a la ciutadania.

Aquesta ajuda forma part dels 303.998,17 € que la Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha pagat, durant 2019, en el marc de la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus a les Illes Balears per als anys 2019-20. Els beneficiats han estat 32 ajuntaments, entitats locals i empreses públiques.

El director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, ha explicat que “els doblers han anat destinats, majorment, a finançar plans i programes de prevenció i gestió de residus municipals així com campanyes de sensibilització de residus, comunicació i informació”.

Ho vols compartir?
Anterior
FOC, FUM, ESPIRES, DIMONIS
Següent
L’Ajuntament recepciona les obres de remodelació de les voreres de la Ronda Migjorn
Menú