Llucmajor conclou la campanya contra la processionària amb més de 3.600 actuacions

El municipi de Llucmajor és el municipi més extens de Mallorca, amb àmplies zones boscoses en les quals els pins són els arbres més presents.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Llucmajor porten ja anys fent tasques de prevenció i erradicació de la processionària de forma continuada, havent pogut comprovar com aquestes mesures es van veient reflectides en les actuacions anuals.

D’aquesta manera, durant la present campanya realitzada entre els mesos de gener i febrer d’enguany, s’han realitzat més de 3.600 actuacions, sent inferior el número respecte a anys anteriors. Cal recordar que, per exemple, durant l’any 2019 es van realitzar més de 8.300 actuacions a causa de l’increment de la presència de bosses de processionària en els pins del municipi.

Si entrem en el detall de les actuacions, aquestes es reparteixen en 1.700 en zones verdes i 1.915 en zones d’urbanitzacions i polígons.

L’àrea de Medi ambient, Medi rural i de la Mar de l’Ajuntament de Llucmajor ha destinat a aquesta campanya 5 persones, degudament acreditades per a la realització d’aquestes tasques.

Per a la regidora de Medi ambient María Pilar Seguí, aquesta campanya hem detectat un lleuger descens d’actuacions necessàries per a l’erradicació de processionària, això ho associem als treballs de prevenció que realitzem anualment que, com hem comprovat enguany, han significat una menor incidència, la qual cosa fa que es produeixin menys molèsties als nostres veïns i veïnes i a les seves mascotes. A més estem considerant avançar la campanya durant els pròxims anys, ja que a causa de les condicions meteorològiques s’ha detectat que la processionària ha avançat la seva aparició enguany”.

Per a la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas “aquesta campanya és molt necessària en un municipi com el nostre. La presència de la processionària ha tingut una incidència molt més elevada en altres municipis i ha disminuït en el nostre, per la qual cosa els tractaments d’endoteràpia i fumigació es demostra que funcionen. Seguirem en un futur amb aquesta labor tan necessària per a tots i totes”.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor conclou la posada a punt de la Plaça dels Pins
Següent
Llucmajor, el SOIB i Eroski organitzen un Job Day en el municipi
Menú