Llucmajor arrenca el programa de Nadal 2019 amb un ‘Mercadet nadalenc’ al Claustre

Programa de Nadal 2019

El Mercadet se celebrarà del 6 al 9 de desembre amb activitats complementàries, actuacions musicals i gastronomia nadalenca.

·  Totes les localitats; Llucmajor, s’Arenal, Badia Gran i Badia Blava, s’Estanyol, Maioris i Les Palmeres, comptaran amb un programa propi fins al 6 de gener.

·  L’encesa de llums de Nadal, el 5 de desembre, és el tret de sortida de les festes.

L’Ajuntament de Llucmajor donarà el tres de sortida de les ‘Festes de Nadal 2019’ demà dijous amb l’encesa dels llums de Nadal a les 18.30 hores a la Plaça d’Espanya. A continuació se succeiran tot un seguit d’activitats fins al pròxim 6 de gener a totes les localitats del municipi; Llucmajor, s’Arenal, Badia Gran i Badia Blava, s’Estanyol, Maioris i Les Palmeres.

El batle, Éric Jareño, desitja unes bones festes de Nadal a tots els ciutadans del municipi amb salut i harmonia. “Són dies de passar en família i amb els amics, jornades festives marcades pels somriure i la il·lusió dels més petits de la casa, i moment de deixar de banda preocupacions i centrar-se en allò que vertaderament és el més important en les nostres vides: les persones que més estimam”.

‘Mercadet Nadalenc’

El pont de la Constitució ve marcat per la celebració del ‘Mercadet Nadalenc’ que es realitzarà del 6 al 8 de desembre al Claustre de Sant Bonaventura, d`11 a 20 hores, amb un programa d’activitats com el ‘contacontes’ a càrrec de l’escriptora de llibres infantils, Susana Aliano; actuacions musicals i un gran nombre de paradetes amb; articles de disseny, decoració, fotografia, art, artesania, llibres infantils, roba per infants, decoració per a la llar, entre altres. Així mateix, hi haurà paradetes gastronòmiques de xocolata calenta, cafès i dolços típics mallorquins.

Segons la primera tinent de batle de Comerç, Mercats i Fires, Noemí Getino, el mercadet és l’instant en què el poble reconeix que ja ha arribat el Nadal, conjuntament amb l’encesa de llums. “És el moment en què les famílies acudeixen a firar a un espai perfectament ambientat i on poden passar un capvespre entretingut i fins i tot collir idees per escriure la carta al Pare Noel o als Reis Mags”.

“Hi haurà paradetes amb detalls per als regals nadalencs. També a l’exterior hi haurà un ‘foodtruck’ per als menjars o berenars, i també podem acostar-nos per tastar els dolços casolans de S’Espigolera amb una beguda calenta”.

Programa de Festes 2019

Paral·lelament al ‘Mercadet nadalenc’ arrenca el programa de les festes de Nadal a Llucmajor, amb activitats per a cada dia de la setmana i fins al dia 6 de gener.

Contacontes, teatre, música, esports i molts tallers de diverses temàtiques, ompliran un programa pensat per a gaudir aquestes festes tan familiars i entranyables amb activitats específiques per a infants, no falta la festa a la residència dels majors, propostes per als joves i adolescents, i exposicions diverses en espais culturals del municipi.

La tinent de batle de Cultura, Francisca Lascolas assegura que, “hem preparat aquest programa amb molta d’il·lusió, amb activitats per grans i petits i de la mà de les associacions culturals i de veïnats. Mercats de Nadal, betlems, patges, música arreu del municipi per viure aquestes festes de Nadal de forma molt especial”.

També cal destacar la ‘ruta de betlems de Llucmajor’, visita obligada al betlem exposat a l’Ajuntament, el del Convent de Sant Bonaventura, el de l’església parroquial de Sant Miquel, i els betlems particulars de; Antònia Vaquer, Estrella Cespedosa, Merceria Daus i Rafael Riera.

Nuclis de població

Per la seva banda, el regidor de Festes, Ginés Sáez, ha destacat els programes específics de cada nucli de població. “Cada localitat llucmajorera comptarà amb activitats pròpies ideades per donar sortida a les peticions dels residents”.

Així, s’Arenal, arrenca el seu programa propi el 12 de desembre amb una xocolatada per donar pas a nombroses activitats com la XXXIII Mostra de cançons de Nadal, mercadet de segona mà, tallers, teatre, contacontes, gimnàstica rítmica, matines, missa de cap d’any i arribada dels Reis d’Orient, entre altres.

Badia Gran i Badia Blava tenen el seu mercadet de Nadal entre tallers, concerts, xocolatada, missa i matines, mentre que, S’Estanyol, Maioris i Les Palmeres, també viuran un Nadal amb activitats pròpies amb patges reial, tallers decoratius, xocolatades i l’arribada dels Reis.

En aquest sentit, el regidor especifica que ses Majestats els Reis Mags d’Orient, “com no pot ser d’altra manera, arribaran a tots i cada un dels recons del municipi, fins i tot als habitatges de fora vila i el que es troben més allunyats dels nuclis de població, per això són mags”, diu el regidor.

Campanya de recollida d’aliments

Recordar als ciutadans que està en marxa una Campanya de recollida d’aliments per a les famílies més desprotegides, a diversos punts del municipi; església parroquial, Convent i Claustre de Sant Bonaventura, i al Convent de les Germanes de la Caritat de s’Arenal.

Principalment, es demana; oli, cereals, cacau, galetes, sopa, conserves, brics de brou, dolços de Nadal, fruites en almívar, i productes d’higiene personal i per a la llar.

Documentació adjunta
programa Nadal 2019.2. (Publicació dia 04-12-2019)
programa Navidad 2019.2. (Publicació dia 04-12-2019)

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor impulsa el desenvolupament del gas natural en el municipi
Següent
La Policia Local de Llucmajor ha impartit Educació Viària a més de 5.000 persones en el curs 2018-2019
Menú