La Policia Local de Llucmajor ha impartit Educació Viària a més de 5.000 persones en el curs 2018-2019

Educació vial

Amb el lema: ‘Formar, Educar i Conscienciar’, el programa vol donar una ajuda especialitzada als docents per formar als alumnes cap a una mobilitat segura i respectuosa amb les normes de circulació.

·  Enguany també s’ha fet per primera vegada, una jornada de portes obertes per als majors on s’han tractat els diferents problemes de mobilitat que els afecten dins del municipi.

·  Han participat alumnes d’Educació Primària i Secundària de Llucmajor poble, s’Arenal i Urbanitzacions en classes teòriques i pràctiques.

La Policia Local de Llucmajor ha impartit cursos d’Educació Viària a un total de 5.724 participants entre setembre de 2018 i juny de 2019, que ha representat un increment de 579 alumnes respecte al curs escolar de l’any anterior. Així es desprèn de la memòria d’activitats del curs escolar 2018-2019 presentada aquest dimecres amb el lema: ‘Formar, Educar i Conscienciar’.

Segons ha explicat el batle i regidor de Policia Local, Éric Jareño, aquests cursos es fan al municipi des de fa 25 anys, per donar suport als docents del municipi en la tasca de formar als alumnes de Primària i Secundària cap a una mobilitat segura i respectuosa amb les normes de circulació, “que facin de les nostres localitats un espai de convivència i harmonia entre conciutadans”.

Jareño ha assegurat que amb aquesta formació que s’ha dut a terme als centres d’EP i IES de Llucmajor, s’Arenal i Urbanitzacions, “es pretén transmetre normes bàsiques de mobilitat per a vianants, crear hàbits en l’ús adequat dels vehicles de mobilitat personal (patinets i altres), de la bicicleta, i fomentar el coneixement urbà del carril bici, així com normes bàsiques de seguretat i ús dels mitjans de transport més comuns al nostre municipi”.

Adolescents i majors

La tinent de batle d’Educació, Francisca Lascolas, ha especificat que en l’etapa d’Educació Secundària Obligatòria ESO “hem treballat  amb alumnat entre els 12 i 17 anys i, excepcionalment, amb alumnes de 1r d’ESO, “per apropar-los continguts de primers auxilis bàsics, aspectes de convivència a la via pública que els afecten directament en el seu temps d’oci i diversió o ajudar-los a reflexionar sobre els efectes i les conseqüències del consum de substàncies com l’alcohol o altres drogues associades a la conducció de vehicles i la seva incidència en la salut pròpia i de tercers”, tot això sense deixar de banda que tenir uns bons hàbits a l’hora de circular és imprescindible per no tenir un accident de trànsit.

“Vull destacar la campanya: ‘Amb bicicleta, anam a l’escola segurs!’, per donar a conèixer que és i com funciona la circulació pels carrils bici i carrers a Llucmajor”, ha dit Lascolas.

Com a novetat d’enguany cal esmentar un projecte de jornades de portes obertes per a la gent gran del municipi, que segons el cap de Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, “ha estat una gran experiència tant per als assistents com per a aquesta policia, ja que per a ells va ser una oportunitat de gaudir i poder veure com treballa la Policia Local de Llucmajor, en el seu dia a dia dins les dependències i poder també explicar els problemes més freqüents que es troben els nostres majors dins el municipi en una sessió teòrica que es va dur a terme dins la sala polivalent de les dependències policials”.

Valoració positiva

Finalment, Sergi Torrandell, ha valorat molt positivament l’experiència, “la sort que tenim és que la majoria de coses són positives i n’hi ha molt poques de negatives. Com sempre diem, és molt senzill treballar amb tots els professors i els directors dels centres escolars, perquè ens brinden una gran acollida i col·laboren en les nostres sessions”.

“Valoram molt la col·laboració d’altres entitats en la seva participació desinteressada aportant la logística complementària necessària, pels participants del nostre 3 er Campionat d’Educació Viària. Cal remarcar que sense aquesta ajuda no es podria dur a terme aquesta activitat tan estimada pels alumnes”.

“Agraïm molt la confiança rebuda per part de l’Ajuntament de Llucmajor, sobretot per la Regidoria d’Educació, que també ha demostrat una gran confiança en aquest equip per poder seguir realitzant les sessions d’educació viària i el nostre campionat, i també agraïm el suport per a totes les activitats que organitzam al llarg del curs escolar, que continuam després amb les sessions durant l’estiu. Per fer una valoració final d’aquest curs, cal esmentar que per a nosaltres el fet que els nins i nines ho hagin passat bé en les nostres sessions i hagin pogut aprendre normes de bona conducta viària sempre és molt positiu”, conclou Torrandell.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor arrenca el programa de Nadal 2019 amb un ‘Mercadet nadalenc’ al Claustre
Següent
L’Ajuntament presenta la figura del Policia de barri com un ‘veïnat uniformat’ a Llucmajor i s’Arenal
Menú