Llucmajor impulsa el desenvolupament del gas natural en el municipi

Llucmajor impulsa el desenvolupament del gas natural en el municipi

Redexis, la companyia energètica que opera en el municipi ha invertit 2,5 milions d’euros per al desenvolupament de 30,7 quilòmetres de xarxes de distribució de gas natural que arriben a més de 12.000 ciutadans, empreses i negocis.

• En l’actualitat, més de 2.700 habitatges del nucli urbà de Llucmajor tenen accés a la xarxa de gas natural, la qual cosa suposa prop del 60% dels habitatges del municipi.

• L’ús de gas natural en la llar suposa un estalvi de fins al 35%, a més és la font energètica tradicional més neta: té molt baixes emissions de partícules i CO2.

L’Ajuntament de Llucmajor continua apostant pel desenvolupament del gas natural i el fa a través de la companyia integral d’infraestructures energètiques ‘Redexis’ que, a través de programes específics i una inversió de 2,5 milions d’euros ha fet arribar aquesta energia a les llars i empreses del municipi.

La companyia ha destinat aquesta inversió a la construcció d’una planta de Gas Natural Liquat situada en la zona de Son Gall, en funcionament des de maig de 2018, i al desenvolupament de 30,7 quilòmetres de xarxes de distribució per a facilitar aquesta font d’energia neta, segura i eficient a més de 12.000 ciutadans, empreses i negocis.

El batle, Eric Jareño, s’ha reunit amb el director regional de Redexis a Balears, Hernando Rayo, per a fer un seguiment del projecte que està realitzant la companyia en la localitat.

“Volem fer de Llucmajor un municipi sostenible i per això, apostam i donam preferència a l’ús d’energies netes com és el gas natural. La nostra aposta pel medi ambient i la seva preservació és total i absoluta i farem tot el que estigui a la nostra mà per a desenvolupar polítiques no invasives ni contaminants”.

Canalització

Les obres de canalització ja s’han dut a terme en les zones de Ronda Migjorn, carrers Grup Escolar, Marina, Convent, Campos o Major. El projecte en conjunt contempla la gasificació de la pràctica totalitat del municipi.

En l’actualitat, més de 2.700 habitatges del nucli urbà de Llucmajor tenen accés a la xarxa de gas natural, la qual cosa suposa prop del 60% dels habitatges del municipi. Aquests habitatges s’uneixen a les que ja disposen de gas natural des de 2009 en les zones de s’Arenal, Son Verí i Cala Blava connectades a la xarxa de la badia de Palma. A més, alguns dels principals edificis municipals ja compten amb subministrament de gas natural, entre els quals es troben, la Piscina Municipal o l’Institut d’Ensenyament Secundari del municipi.

Tots aquests treballs han suposat la creació de prop de 30 ocupacions directes i indirectes gràcies a l’inici de l’activitat de distribució, com a tècnics d’obres, tècnics d’instal·lació, comercials o inspectors, entre altres.

L’activitat de Redexis a Llucmajor està contribuint al creixement i desenvolupament competitiu del municipi i a incrementar el benestar i la qualitat de vida dels seus ciutadans, que podran gaudir de manera segura d’una energia econòmica i eficient amb múltiples avantatges com a major comoditat, seguretat, i un major estalvi en la factura. D’altra banda, el desenvolupament d’aquestes infraestructures està suposant un impuls per a la indústria i els negocis locals, que a través de l’accés a una energia més neta i eficient poden incrementar la seva eficiència amb estalvis del 30% i el 40% en la seva factura.

L’arribada del gas natural a Llucmajor beneficia principalment al sector terciari, petits industrials, edificis públics, a més de totes les llars que contractin el servei.

Redexis a Balears

Amb prop de 270 milions d’euros ja invertits, l’extensió del gas natural en l’arxipèlag és una ferma aposta de la companyia. Redexis gestiona actualment, una xarxa de transport i distribució de 1.200 quilòmetres i dóna accés al gas natural a 850.000 ciutadans en 17 municipis de les illes. El gas natural fomenta la competitivitat de la indústria, és un aliat fonamental del sector industrial i turístic, clau en una comunitat com les Balears, i ajuda a estalviar a les famílies reduint la factura energètica de les llars.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor se suma a les celebracions del #25N
Següent
Llucmajor arrenca el programa de Nadal 2019 amb un ‘Mercadet nadalenc’ al Claustre
Menú