L’Ajuntament impulsa la campanya ‘Pa d’aquí’ per promocionar el producte local

#ADosMetrosDeTi

Des de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament de Llucmajor s’ha llançat una campanya perquè els forns del municipi s’adhereixin a la marca “Pa d’aquí”.

Segons explica la regidora de Comerç, Noemí Getino, la marca “Pa d’aquí” és un distintiu de qualitat que vol donar valor al pa tradicional de les Illes Balears. Per formar part d’aquesta marca de qualitat l’establiment o forn ha de complir dos requisits; un mínim del 70 % de la seva producció ha de ser d’elaboració pròpia, i en segon lloc, ha d’oferir als clients un mínim de dues varietats típiques de les Illes Balears (pa pagès moreno, pa pagès blanc, pa de xeixa, panet, magraneta, viena, panet d’oli, galetes d’Eivissa, coc de Ciutadella, galeta d’oli).

A més, des del mes d’octubre la marca “Pa d’aquí” disposa d’una aplicació de mòbil que facilita la localització dels forns i els establiments que formen part de la marca, perquè el client que vol consumir aquest tipus de pa els pugui trobar. Aquesta aplicació permet també la promoció de productes i especialitats del forn.   

L’Ajuntament fa una crida als forns i establiments de venda de pa a adherir-se a la marca de qualitat “Pa d’aquí” i sortir a l’aplicació. Els interessats poden enviar un correu electrònic a comercio@llucmajor.org, per rebre tota la informació adient i obtenir ajuda de com han de dur a terme el procés per obtenir aquest segell de qualitat.

Programa berenars saludables

Així mateix, Noemí Getino, ha avançat que, amb col·laboració amb l’Institut de desenvolupament i Innovació (IDI), es durà a terme una experiència pionera a Llucmajor, que amb el lema: ‘Berenars saludables’, anirà destinat als estudiants de Secundària.

El taller en què hi participaran els alumnes d’1 i 2 d’ESO, consistirà en una part teòrica i una part pràctica, a càrrec d’un forner de sa Pobla que explicarà als alumnes com s’elaborava el pa antigament, com es fa actualment i com el poden fer a casa seva.  La part pràctica ve marcada per l’elaboració d’un pa. L’Institut de Llucmajor serà el primer a realitzar aquesta activitat.

“Amb aquesta actuació volem inculcar entre els més joves la necessitat de recuperar la manera d’alimentació del passat, molt més natural, sense consumir tants productes processats i retornar un poc als orígens quan la població menjava de forma més sana”, ha dit la regidora, qui ha afegit que a les setmanes que venen es començaran a realitzar les enquestes per avaluar el Pla de millora del comerç local, desenvolupat per l’Ajuntament per revitalitzar la xarxa comercial del municipi.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor suprimeix l’ORA dels diumenges
Següent
L’Ajuntament demana al Consell de Mallorca millorar la seguretat viària a les Urbanitzacions
Menú