L’Ajuntament fa efectiva la compra de ‘Cas Coix’

Cas Coix

S’ha firmat davant notari la compravenda del Recreatiu per més de 800.000 €, malgrat que la reforma haurà d’esperar.

L’Ajuntament de Llucmajor ha fet efectiva aquest dijous la compravenda del teatre Recreatiu ‘Cas Coix’ per 881.000 € segons la taxació efectuada, dels quals, 500.000 € provenen d’una subvenció procedent de la Borsa d’Allotjaments Turístics; una ajuda de 109.000 euros del departament de Cooperació Local del Consell i la resta dels doblers que aportarà el Consistori llucmajorer.

El batle, Éric Jareño, ha mostrat la seva satisfacció per “un procés llarg que finalment ha vist la llum i que repercuteix en el patrimoni de tots els llucmajorers i llucmajoreres, ja que l’antic teatre passa ara a ser de titularitat municipal”.

Per la seva banda, la tinent de batle de Cultura, Xisca Lascolas, ha recordat que “es tracta d’un edifici emblemàtic del poble, ja que va ser el darrer teatre en funcionament de la localitat”.

No obstant això, Lascolas ha explicat que les obres de reforma hauran d’esperar, “primer són les persones, i donada la situació actual i la crisi derivada de la Covid-19 l’Àrea de Serveis Socials necessita molts recursos humans i econòmics, per la qual cosa consideram que fer ara una gran reforma no és viable, malgrat que no abandonarem el projecte”. “El més important és que l’Ajuntament hagi adquirit un immoble per a poder tenir un teatre i un referent cultural dins el poble i això, ara, s’ha fet realitat”.

Amb tot, el regidor de Turisme, Ginés Sáez, ha valorat “molt positivament” que part del muntant econòmic que implica la despesa de la compravenda es faci amb els doblers de la denominada ‘ecotaxa’ ja que, al seu parer “és una manera de repercutir en el ciutadà part del que aporten els turistes en visitar i allotjar-se en el municipi”.

Projecte de reforma

La reforma consistirà, previsiblement i a l’espera de redactar el projecte, en dotar l’espai de despatxos per als departaments de Cultura i Turisme; una zona d’exposicions permanents i nou habitatge per als gegants de Llucmajor; el trasllat de l’arxiu municipal i mantenir l’antic teatre per a usos escenogràfics.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament exigeix a l’Estat poder emprar els 14 milions de € del romanent de Tresoreria
Següent
L’Ajuntament instal·la un ‘Hi Point’ a la platja de s’Arenal
Menú