L’Ajuntament instal·la un ‘Hi Point’ a la platja de s’Arenal

L’Ajuntament instal·la un 'Hi Point' a la platja de s’Arenal

L’Ajuntament de Llucmajor ha inaugurat aquest dilluns un ‘Hi Point’ a s’Arenal per a lluitar contra el càncer de pell i oferir un servei als usuaris de la platja.

A l’acte han assistit; el batle, Éric Jareño; la primera tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a s’Arenal, Noemí Getino; el tercer tinent de batle d’Urbanisme i Medi Ambient, Guillermo Roig;  el regidor de Serveis Socials, Gabriel Rojo; el regidor de Turisme i Innovació, Ginés Sáez; a més de la presidenta de la junta de s’Arenal de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), Juana Martín.

Jareño, ha explicat que el finançament per a la col·locació de l’aparell ha estat íntegrament per part de l’Ajuntament “perquè consideram que la salut de residents i visitants és el primer que hem de preservar i en el cas del càncer de pell, tota informació i precaució és poca”.

“L’aparell va entrar en funcionament aquest cap de setmana, amb una gran acollida per part dels usuaris i banyistes”, ha dit Getino, qui ha recalcat “la importància per als ciutadans i visitants prendre mesures que puguin evitar una continuada exposició al sol sense mesures de protecció, més encara en el cas dels residents que gaudeixen de la platja molts mesos i no tan sols durant la seva estada a Mallorca com en el cas dels turistes”.

Guillermo Roig, ha assenyalat que l’estructura “queda totalment integrada a l’espai i no suposa en cap cas un atemptat contra el paisatge de la zona”.

El regidor de Turisme, Ginés Sáez, ha manifestat que aquesta iniciativa “afavoreix a la zona de s’Arenal com a destí preferent i aporta un servei addicional als turistes”.

Des dels Serveis Socials, Gabriel Rojo ha constatat la importància de posar a l’abast de tothom els mecanismes per evitar malalties que poden arribar a ser greus. “Com ja sabem, sempre és millor prevenir que curar”.

Funcionament

L’Hi Point és un sistema que capta els raigs del sol per analitzar el grau de perillositat que representen. Funciona com un semàfor (solmàfor) i segons el color; vermell, grog, verd, taronja i fins i tot lila, determina la intensitat i les mesures a prendre per protegir-se.

L’aparell realitza una foto a l’usuari i analitza el seu tipus de pell que contrasta després amb la intensitat del sol i l’informa del tipus de protecció que necessita, aconsella sobre el temps d’exposició, i la periodicitat en què s’ha de repetir la protecció solar o crema protectora.

El punt compta a més amb una zona d’ombra o punt de lactància per a mares, un desfibril·lador i equip d’emergència i línia directa amb 112, perquè els serveis sanitaris puguin actuar amb rapidesa davant qualsevol eventualitat. A més, disposa d’una pantalla tàctil, digital i interactiva, i carregador per a smartphones. 

Per a Juana Martín, qualsevol iniciativa que serveixi per a preservar a la ciutadania de malalties tan terribles com el càncer de pell és benvinguda.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament fa efectiva la compra de ‘Cas Coix’
Següent
FESTES DE SANTA CÀNDIDA 2020
Menú