L’Ajuntament exigeix a l’Estat poder emprar els 14 milions de € del romanent de Tresoreria

Ajuntament

Intervenció municipal havia autoritzat poder gastar quasi 5M de € enguany en Inversions Financerament Sostenibles o però el Govern no ha autoritzat poder disposar d’ells.

El Consistori considera que el Govern de Sánchez ha de deixar emprar a les entitats municipals els estalvis que amb tant d’esforç han aconseguit els ciutadans derogant la denominada ‘Llei Montoro’.

L’Ajuntament de Llucmajor exigeix al Govern de Pedro Sánchez que modifiqui la legislació vigent i permeti a les corporacions locals invertir els doblers que han anat acumulant en els bancs després de successius superàvits a conseqüència de les restriccions que va imposar la Llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera de les Administracions Públiques, que recull, entre altres mesures, l’anomenada regla de despesa.

El batle, Éric Jareño, ha explicat que en el cas de Llucmajor, l’Ajuntament té retingut un total de 14 milions d’euros al banc en concepte de romanent de Tresoreria, que són superàvits dels darrers exercicis fiscals. D’aquests doblers Intervenció havia autoritzat poder gastar quasi 5 milions de € a 2020 però el Govern no ha autoritzat poder disposar d’ells. “Aquesta mesura congela completament els plans immediats que teníem per a enguany”.

La regidora d’Hisenda, Pilar Bonet, ha manifestat que “l’únic que ens ha deixat emprar d’aquests doblers és el 20% que suposa 1.000.000 € en serveis socials, i un 7% en compra de vehicles energèticament eficients, que són 350.000 euros, i que es duen a ple aquest mes de juliol per aprovar-ne la disponibilitat”.

Bonet ha considerat que “ara és ja una obligació urgent derogar aquesta llei, almenys en la part que concerneix la capacitat de despesa dels municipis. La crisi sanitària per la Covid-19 compren una crisi econòmica que afecta en gran manera als ciutadans i és obligació dels ajuntaments fer costat a les necessitats dels seus veïns, dotant de recursos humans i econòmics els serveis socials municipals”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament arrenca la campanya ‘Petit Gegant Comerç i Jo’, un concurs de ‘selfies’ amb la col·laboració del teixit comercial del municipi
Següent
L’Ajuntament fa efectiva la compra de ‘Cas Coix’
Menú