L’Ajuntament de Llucmajor reclama mesures efectives per a la consolidació del personal interí

Ajuntament_Llucmajor

Des l’àrea de Recursos Humans es treballa conjuntament amb totes les administracions implicades per intentar pal·liar els efectes d’aquesta situació en els treballadors afectats

L’Ajuntament de Llucmajor reclama mesures legislatives efectives per tal de solucionar la inseguretat i incertesa dels treballadors municipals que es troben en una situació d’abús de temporalitat, és a dir, que estan en situació d’interinitat des de fa anys i que en virtut del Reial Decret 14/2021 de 6 de juliol de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, hauran de passar un concurs o oposició abans que finalitzi el 2022.

Actualment, el percentatge de treballadors temporals a l’Ajuntament de Llucmajor es situa entre el 28 % i el 30 % i la majoria d’ells compten amb més de 20 anys d’experiència a la Corporació. En aquest sentit, es tracta de perfils de treballadors amb una edat  més propera a la jubilació i amb unes dificultats lògiques, donada la seva edat, que no els permeten poder competir en igualtat de condicions amb els aspirants més joves que es presentin al processos selectius que l’Ajuntament ha de convocar obligatòriament abans del 31 de desembre de 2022. 

La regidora d’Hisenda, Economia, Recursos Humans i Contractació Pilar Bonet explica que “per part de l’Ajuntament entenem que el Reial decret llei és un avanç, però que la norma no ofereix garanties suficients per al nostre personal en abús de temporalitat. Per això, i davant la tramitació del Projecte de Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública, exigim a totes les administracions supramunicipals amb competències en la matèria que es comprometin a adoptar mesures legislatives que garanteixin l’estabilitat en l’ocupació pública del nostre personal en abús de temporalitat”.

Bonet posa de manifest que segons el decret en vigor els treballadors interins que optin a ocupar de forma permanent la seva plaça hauran de realitzar una prova específica i des de l’Ajuntament “defensam que una de les primeres mesures que s’haurien de prendre hauria de ser la possibilitat de poder puntuar en la fase de mèrits els serveis prestats al lloc de feina objecte de la convocatòria”. A més, des de l’àrea de Recursos Humans “estam treballant per oferir formació als treballadors que es trobin en aquesta situació i puguin enfrontar-se amb més garanties a les proves”. 

Per la seva part, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, afegeix que “aquesta és una situació aliena a l’ajuntament, en la que s’han unit una sèrie de factors, com la contenció de la despesa pública, que han imposat criteris restrictius per la dotació o reposició de places de personal”. Jareño afegeix que “abans de la publicació del decret ja ens varem posar en contacte amb tots els organismes implicats per sol·licitar la seva col·laboració i cercar solucions davant aquesta problemàtica”. En aquest sentit el batle destaca que “tenim una total empatia amb els treballadors i les seves famílies i ara mateix la nostra prioritat és que aquesta situació tengui el mínim impacte per a tots ells”.

Ho vols compartir?
Anterior
Les Fires de Llucmajor tornen al carrer amb un programa que mescla tradició i innovació
Següent
La I Fira de la Mobilitat Sostenible duu a Llucmajor les darreres novetats del sector
Menú