Les Fires de Llucmajor tornen al carrer amb un programa que mescla tradició i innovació

Les Fires de Llucmajor tornen al carrer amb un programa que mescla tradició i innovació

El pregó a càrrec de la catedràtica de la UIB, Antònia Paniza, dóna el sus a un mes d’activitats amb el que es recuperen les fires tradicionals i es presenten noves propostes

Antònia Paniza, catedràtica de Dret Civil de la Universitat de les Illes Balears, serà l’encarregada enguany de pronunciar el pregó de Fires sobre el «Tast jurídic del terme de Llucmajor. De les curiositats locals al dret turístic», dimarts 28 de setembre a les 20:30h al Claustre de Sant Bonaventura amb el que es donarà oficialment el sus a la 475a edició de les Fires de Llucmajor, tal i com ha explicat el batle Éric Jareño. 

“Es tracta d’una nova edició de les Fires, que enguany hem pogut recuperar de forma presencial i en la que volem oferir a tots els llucmajorers i llucmajoreres un complet programa d’activitats per a tots els gustos, que van des de les fires més tradicionals a les més novedoses, tenint sempre en compte totes les mesures de seguretat i higiene que la situació actual ens obliga a mantenir”, explica Jareño.

El batle, acompanyat de la tinent de batle i regidora de Comerç, Mercats i Fires, Noemi Getino i la regidora de Cultura, Xisca Lascolas, ha posat de manifest que “enguany les fires es duran a terme en una carpa que estarà ubicada al passeig Jaume III, que acollirà desde la I Fira de Mobilitat Sostenible, el dia 2 d’octubre a la tradicional Darrera Fira el 17 d’octubre o el Firó del dilluns 18 en un entorn totalment segur”. 

Així, des de dimecres 29 de setembre fins el 30 d’octubre, concerts, exposicions, tallers, taules rodones, col·loquis i activitats esportives en diferents espais del municipi complementen l’oferta de les fires, amb un programa pensat per a tots els públics.

Tal i com ha explica Noemi Getino, la principal novetat d’enguany és la I Fira de la Mobilitat Sostenible, que tendrà lloc el 2 d’octubre, de les 10h a les 20h al Passeig Jaume III. En aquest cas “es tracta d’un gran aparador en el que es podran veure les principals novetats en matèria de mobilitat sostenible, entre les que destaca la presentació del llaüt elèctric per a turisme nàutic sostenible”. Aquest mateix cap de setmana té lloc la II Frikijor “que donat l’èxit de la primera convocatòria hem decidit repetir i en la que comptarem amb la presència d’un dels actors de la sèrie The Mandalorian, Bernard Bullen”.

La resta d’oferta de fires es completa amb la VI Fira d’Oportunitats el dissabte 9 d’octubre, amb Madò Pereta i la mostra de Gegants; la XX Fira Artesana en el marc de la tercera fira del 10 d’octubre; la XLI Mostra Llucmajorera el divendres 15 i dissabte 16 d’octubre, la darrera fira, amb l’exposició de motos antigues i cotxes d’època i la mostra ramadera dia 17 d’octubre i el Firó de dilluns dia 18.

Pel que fa a les activitats que completen el programa, la regidora de cultura de Llucmajor, Xisca Lascolas ha explicat que “hem intentat donar a cabuda a diferents tipus d’activitats, que van des de concerts del Primer Festival Líric de Llucmajor a concerts de xeremies, presentació de llibres, representacions teatrals o tallers i activitats per a totes les edats, a més d’un acte de reconeixement a les iniciatives solidàries durant l’estat d’alarma per la Covid-19, i per descomptat, les tradicionals celebracions de Sant Miquel amb el ball dels cavallets cotoners que enguany serà dins l’església”. 

En el marc de les Fires, també tendran lloc una sèrie d’activitats esportives com el V Trofeu de Golf Ciutat de Llucmajor, el Campionat d’Espanya de Golf de Policies i Bombers, la caminada solidària de l’AECC o la XXVII Challenge Volta a Mallorca per a Màsters.

 

Documentació adjunta
LR LLUCMAJOR 2021 PROGRAMA FIRES 185X185 CAT. (Publicació dia 27-09-2021)
LR LLUCMAJOR 2021 PROGRAMA FIRES 185X185 ESP. (Publicació dia 27-09-2021)

Ho vols compartir?
Anterior
El claustre de Sant Bonaventura acull l’exposició Toni Catany. El rei d’Etiòpia
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor reclama mesures efectives per a la consolidació del personal interí
Menú