L’Ajuntament de Llucmajor inverteix prop d’un milió d’euros per convertir en zona de vianants la plaça Major de S’Arenal

zona de vianants la plaça Major de S'Arenal

Amb l’objectiu de fer una zona per a vianants i millorar l’estètica i els serveis de la zona, l’Ajuntament de Llucmajor, invertirà poc més de 987.000 euros a la reforma de la plaça Major de S’Arenal.

El Batle, Eric Jareño, el tinent batle d’Urbanisme, Guillem Roig i la tinent batle delegada de S’Arenal, Noemí Getino, han visitat la zona amb tècnics municipals per conèixer els detalls de les obres.

El projecte, segons el departament d’Urbanisme, es podrà treure a licitació el pròxim mes, fet que possibilitarà que les obres comencin dins la tardor d’enguany. El cost total de les obres serà assumit a parts iguals entre el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca i el mateix Ajuntament. “Aquesta obra és una reivindicació històrica per S’Arenal i suposa una millora no sols en l’àmbit d’infraestructura sinó també en l’àmbit visual i d’ús pels veïnats i visitants”, ha declarat Jareño.

Es pretenen executar unes obres de remodelació de paviments, que permet alterar al caràcter dels vials, integrant-los com a zona per als vianants, generant un únic espai de plaça. Aquesta nova funció del vial, es complementa amb la remodelació dels serveis de sanejament, proveïment, xarxa de pluvials de nova creació, xarxa subterrània per a enllumenat públic, soterrament de les línies elèctriques que avui dia transcorren en aeri amb suports de fusta. “Pensam que amb la intervenció es recuperarà un espai per les persones, un espai que, amb el temps, es veu degradat”, ha dir Getino

En l’espai de la plaça, que actualment té un paviment amb asfalt i voreres de diferents materials, es demoleix i reconstrueix íntegrament ordenant la secció transversal de manera que es disposi d’una calçada totalment empedrada. Es planteja la substitució de part de l’arbratge existent per noves espècies o espècimens més joves adequats per a l’entorn urbà.

Pel que fa a instal·lacions es renova l’enllumenat públic i se soterren les seves línies, es dota a l’àmbit de l’actuació de xarxa de pluvials, actualment inexistent, que es connecta al col·lector de pluvials que es troba en la confluència dels carrers Berga i Balears. Igualment se substitueixen en les actuals xarxes de proveïment i sanejament que daten dels anys setanta i han superat amb escreix la seva vida útil, per unes noves xarxes i escomeses.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor presenta la restauració dels caparrots municipals i de les seves vestidures
Següent
Llucmajor incorporarà 200.000 euros més a l’àrea de Serveis Socials
Menú