Llucmajor presenta la restauració dels caparrots municipals i de les seves vestidures

caparrots municipals

El claustre de Sant Bonaventura ha estat l’escenari per la presentació de les feines de restauració que s’han fet als caparrots municipals.

Es tracta d’una tasca duta a terme pels membres de la colla gegantera amb la col·laboració de l’artesà Joan Huguet. La regidora de Cultura, Xisca Lascolas i el regidor de Festes, Ginés Saezs, han participat de l’acte i han aprofitat per donar les gràcies a tots els que han treballat en aquest projecte per recuperar aquest patrimoni local.

“La idea és una curolla de la colla, que fa anys que en plantejàvem fer una restauració completa, però per una cosa o altra només apedaçàvem. La pandèmia, amb la impossibilitat de fer la nostra activitat normal ens ha fet posar-nos en marxa i, gràcies a la feina de tots, el treball ha estat excel·lent”, ha comentat Joan Sastre, cap de la Colla de Geganters de Llucmajor. Les feines han estat sobre els gegantets, els dos negrets, els dos macers, en Banyeta Verda i en Banyeta Vermella, els dos dimonions.

Els membres de la colla han rascat tot el material sobrant que s’ha acumulat a les peces durant anys de reparacions. Seguint fotografies històriques s’han seguit els mateixos patrons i colors originals. També s’ha fet una estructura nova pels diferents personatges de més grandària. I finalment, s’ha confeccionat, de bell nou, totes les vestimentes, respectant al màxim la fidelitat als models originals.

“Per nosaltres, com a poble, és important conservar aquests símbols que ens són tan nostrats, per això des de l’Ajuntament, tot d’una que ens presentaren el projecte vàrem mostrar la nostra total disposició a col·laborar”, ha comentat Lascolas. Durant la presentació s’ha comentat les ganes de la Colla, sobretot dels més joves, de poder mostrar en viu a tot el poble els vells/nous caparrots.

Ho vols compartir?
Anterior
I Concurs de Videorecomancions Culturals per a Joves Youtubers
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor inverteix prop d’un milió d’euros per convertir en zona de vianants la plaça Major de S’Arenal
Menú