L’Ajuntament de Llucmajor construeix una moixera municipal per donar servei a tot el municipi

moixera

Es crea un protocol municipal pel control i la gestió de les colònies urbanes de moixos.

Des del departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llucmajor s’ha posat en marxa la construcció d’una moixera municipal. Es tracten d’unes instal·lacions que s’han realitzat amb recursos propis de l’Ajuntament i que donaran servei a tot el municipi. “Es tracta d’una mancança que teníem a Llucmajor i que hem realitzat ara perquè podem fer un projecte adequat que podrà donar servei amb garanties durant molt temps”, ha explicat el tinent batle de Medi Ambient, Guillem Roig.

El refugi pels moixos consta d’una superfície aproximada de 24 metres quadrats, on s’han instal·lat quatre gàbies de nou metres quadrats i una zona d’esbarjo. L’estructura parteix d’una solera amb conduccions amb desaigües per tal de facilitar la neteja. La construcció l’ha realitzada personal municipal i s’han emprat materials propis. El Batle, Eric Jareño, acompanyat pels tinents batle, Bernadí Vives i Guillem Roig han visitat les obres per conèixer de primera mà l’evolució del projecte.

Nou protocol municipal

Per altra banda, l’Ajuntament de Llucmajor ha aprovat un protocol municipal pel control i la gestió de les colònies urbanes de moixos. L’objectiu és establir unes línies d’actuació per a controlar les colònies de moixos a la ciutat, mitjançant la captura, esterilització i solta. Així mateix, es pretén conscienciar a la població que alimentar als gats de manera inapropiada pot causar problemes de salut pública, sent perjudicial per a l’animal i la convivència ciutadana.

D’aquesta manera, l’Ajuntament, en col·laboració amb les Associacions d’Animals inscrites en el Registre d’Associacions de l’Ajuntament de Llucmajor, recentment ha costejat l’esterilització de gats de carrer per a controlar les colònies, procurar el benestar animal i evitar els problemes mediambientals que la seva proliferació pugui generar.

El document dóna protagonisme a la feina de voluntariat i dota d’una manera d’actuar i participar pel que fa a les colònies urbanes de moixos. “És important aquesta normativa perquè ordena l’extraordinària feina dels voluntaris, la feina de l’Ajuntament i ens dota de mecanismes per a la defensa dels animals i el seu benestar al nostre municipi”, ha comentat Jareño.

Ho vols compartir?
Anterior
31 policies locals prenen possessió de la seva acta com a funcionaris de l’Ajuntament de Llucmajor
Següent
Llucmajor arranca el programa d’espais familiars per donar atenció als nadons de 0 a 3 anys de tot el municipi
Menú