L’Ajuntament de Llucmajor cedirà 3.000 metres quadrats al Govern per a construir el nou PAC

L'Ajuntament de Llucmajor cedirà 3.000 metres quadrats al Govern per a construir el nou PAC

El ple aprovarà una modificació puntual de terrenys a la ronda de Ponent

El ple ordinari del mes de juliol o el del primer dimecres d’agost aprovarà una modificació del pla general de Llucmajor per tal de reclassificar 25.000 metres quadrats de terrenys de la zona de la ronda de Ponent actualment classificats com a sòl desenvolupable no programat perquè passin a ser urbanitzables. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Llucmajor podrà cedir els 3.000 metres quadrats que requereix la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears per a construir el nou Punt d’Atenció Continuada (PAC) del municipi.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Llucmajor, Jaume Tomàs (MÉS), explica que després de moltes gestions “sembla que hem trobat la solució per a poder comptar amb aquests terrenys i poder construir el PAC nou”. Tomàs explica que la solució passa per desenvolupar 25.000 metres quadrats de sòl que passarà a ser urbanitzable.

Segons l’acord amb els propietaris dels 25.000 metres, la meitat passaran a ser de titularitat pública. “Hi haurà 12.500 metres quadrats per als promotors que podran construir planta baixa i primer pis. En total surten entre 14 i 16 solars on s’hi podrà fer un màxim de 30 habitatges”, explica Tomàs.

Dels 12.500 metres que passaran a ser públics, se n’empraran 5.000 per a obrir dos carrers, els esmentats 3.000 per a la construcció del PAC i els prop de 4.500 restants quedaran per a altres actuacions o necessitats que requereixi l’Ajuntament de Llucmajor en el futur.

Jaume Tomàs explica que l’elecció d’aquest solar respon a dues avantatges: d’una banda perquè és l’entrada natural des d’Algaida i el PAC de Llucmajor és el centre de salut de referència d’aquest municipi i també perquè els residents de Llucmajor “no han de travessar la ronda per accedir-hi amb el consegüent perill que aquest fet suposaria”.
Cal recordar que el centre de salut Migjorn de Llucmajor està inclòs en el pla d’infraestructures d’Atenció Primària que va presentar el Govern de les Illes balears el passat mes de febrer.

Ho vols compartir?
Anterior
L’IGME recomana instal·lar fosses sèptiques en lloc de clavegueram a Cala Pi, Vallgornera i es Pas
Següent
VII concurs de disseny PORTADA DEL PROGRAMA DE FIRES DE LLUCMAJOR
Menú