L’Ajuntament presenta la figura del Policia de barri com un ‘veïnat uniformat’ a Llucmajor i s’Arenal

Policia de barri

A Llucmajor circularà a peu i en moto per intervenir en mediació i resolució de conflictes.

· A s’Arenal, estarà més especialitzat en la gestió del tràfic malgrat que també intervindrà si hi ha conflictes.

· A Urbanitzacions i s’Estanyol operarà una oficina mòbil d’atenció al ciutadà.

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat avui al Policia de Barri que operarà al poble i a s’Arenal com un servei proactiu per a la mediació i resolució de conflictes, i per a la gestió del tràfic.

Segons ha explicat el batle, Éric Jareño, es tracta de crear una figura propera al ciutadà i integrada en els nuclis de població, “serà més aviat com un veïnat uniformat més que un efectiu de Policia Local, encara que estigui dins el cós”. “Volem personalitzar al màxim el servei, que el policia de barri sigui una persona coneguda i estimada pels veïns del barri i que compti amb la total i absoluta confiança dels veïnats”.

A Llucmajor transitarà a peu i en moto, i intervindrà en la mediació i resolució de conflictes principalment, mentre que a s’Arenal estarà més especialitzat en la gestió del tràfic, “sense oblidar la resolució de conflictes”.

En aquest sentit, el cap de Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell ha anunciat que es crearan cinc vies d’atenció preferent per tal de regular el tràfic d’una forma més ordenada i eficaç; San Cristóbal, San Bartolomé, Av. Miramar, Av. Europa-Trencadors i Dragonera-Antoni Galmés.

Pel que fa a Urbanitzacions i s’Estanyol, el servei serà més reactiu, operarà en cotxe i funcionarà més com una Oficina Mòbil d’Atenció al Ciutadà.

El servei arrencarà l’1 de gener de 2020 i s’anirà implementant a mesura que arribin els mitjans necessaris; motos, targetes de presentació, telèfons, etcètera.

Torrandell considera “molt positiu el canvi en la forma de treballar de la Policia Local, un canvi destinat a crear més proximitat i apropar-se al ciutadà per poder escoltar quins són els problemes que més li preocupen, a més de crear estabilitat respecte al personal a formar part d’aquest servei”.

“També volem personalitzar al màxim el servei, ja que entenem que la proximitat, sense res més, no deixa de ser una mena de relacions públiques, la clau ha de ser la de gestionar els problemes que més preocupen a la comunitat, treballant seriosament i intel·ligentment sobre aquests problemes per donar la resposta més adequada possible”, ha conclòs el cap de policia Local.

Ho vols compartir?
Anterior
La Policia Local de Llucmajor ha impartit Educació Viària a més de 5.000 persones en el curs 2018-2019
Següent
Marató fotogràfica 2020 FOC I ESPIRES
Menú