La Fundació Toni Catany presenta l’exposició de fotografies ‘diàfana’ de Carla van de Puttelaar

diàfana

Ubicada al Claustre de Sant Bonaventura, s’emmarca dins el cicle d’exposicions: ‘els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany’.

La mostra és un recorregut per la trajectòria de l’artista a través de 30 obres datadas entre els anys 1998 i 2017.

L’Ajuntament de Llucmajor patrocina, a través de la Fundació Toni Catany, l’exposició: ‘diàfana’ de Carla van de Puttelaar inaugurada aquest divendres al Claustre de Sant Bonaventura, com a part del cicle d’exposicions ‘els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany’.

A l’acte hi van assistir; el batle de Llucmajor, Éric Jareño; la tinent de batle d’Educació i Cultura, Xisca Lascolas; Antoni Garau com a director de La Fundació Toni Catany i Miquel Bezares president del patronat, a més de membres del consistori llucmajorer, entre altres personalitats del món de la cultura.

La mostra és un recorregut per la trajectòria artística de l’autora a través de 30 obres datadas entre els anys 1998 i 2017, i seleccionades per Alain D’Hooghe i la pròpia fotògrafa.

Durant els més de vint anys que ha dedicat a la fotografia, l’holandesa Carla van de Puttelaar, s’ha mantingut fidel a alguns temes que s’interpel·len i es complementen: els retrats de dones joves (de pell tan clara), les fotos de flors (al final de la seva vida), les de parts concretes del cos (principalment de les mans). 

“Hi ha una evident coincidència, en els interessos temàtics de la protagonista d’aquesta exposició i en alguns dels arguments de l’obra de Catany. Cossos i flors. Influències pictòriques. Les textures, però, són òbviament diferents, com ho són les mirades, personals i singulars, sobre el motiu de cada un dels dos fotògrafs. L’artista holandesa, que treballa sempre amb una llum natural, aquesta llum tan particular del nord, privilegia la suavitat, els colors subtils, el misteri”, comenten des de la Fundació Toni Catany.

“Els posats i les models ens remeten, de vegades, a alguns dels mestres de la història de la pintura (Vermeer, Cranach, Rembrandt), mentre que aquestes dones de color d’alabastre i aquestes flors de corbes sensuals sembla que s’exposin per oferir un vibrant homenatge a la pell. Una pell diàfana, decididament diàfana.

Vivim un moment difícil i confús, però tant la Fundació Toni Catany, organitzadora d’aquesta exposició, com l’Ajuntament de Llucmajor, sense el suport del qual aquesta no seria possible, volen proposar, per a aquests mesos de tardor incerta, una mica de balsàmica claror, i alhora demostrar que la cultura, víctima com tants altres àmbits de la situació sanitària actual, és necessària i és beneficiosa. Perquè, si pot la bellesa mitigar el neguit i el dolor, no dubtem que l’admiració individual, carnal, a què les imatges d’aquesta mostra convoquen, ens ha de permetre una intimitat lliure, espiritual i profunda de la qual cap pandèmia no ens pot privar”.

Nascuda a Zaandam (Països Baixos, 1967), viu i treballa a Amsterdam. Ha estudiat fotografia a la Gerrit Rietveld Akademie d’Amsterdam (MFA, 1996). És Doctora en Història de l’Art per la Universitat d’Utrecht (PhD, 2017).

Ho vols compartir?
Anterior
L’AJUNTAMENT CONTRACTA 25 PERSONES AMB DIFERENTS PROGRAMES MIXTOS DEL SOIB
Següent
Arrenca la 474 convocatòria de les ‘Fires de Llucmajor 2020’, enguany en format digital o amb aforament limitat
Menú