Arrenca la 474 convocatòria de les ‘Fires de Llucmajor 2020’, enguany en format digital o amb aforament limitat

pregó 2020

El pregó, a càrrec d’Àngel Aparicio, es va celebrar en streaming des del pati del Claustre de Sant Bonaventura.

S’editaran uns 30 vídeos amb l’oferta de productes i serveis de comerços i empreses llucmajoreres.

La Mostra Llucmajorera, del 16 al 18 d’octubre. serà digital i la tradicional ‘Fira d’Oportunitats’ es farà des dels mateixos locals adherits el diumenge dia 18 coincidint amb la darrera fira.

L’Ajuntament de Llucmajor arrencà aquest dilluns les seves tradicionals ‘Fires’ de tardor, amb la lectura del pregó a càrrec d’Àngel Aparicio, amb el tema: ‘LA TORRE DE CALA PI. LA DEFENSA I L’AGUAIT COSTANER’. L’acte, que es va celebrar al pati del Claustre de Sant Bonaventura va ser emès per streaming, ja que estava tancat al públic.

Segons comenta el batle, Éric Jareño, el format de les fires d’enguany és digital i escapa totalment a la celebració normal i habituals de les fires “donada la situació que estem vivint i que ens obliga a suspendre les fires tal com les coneixem per garantir les normes de seguretat davant la pandèmia de Covid”. “La seguretat de ciutadans i visitants és el més important a hores d’ara i cal prendre totes les mesures adients per evitar aglomeracions, pensant en què tot això passarà i l’any que ve poguem gaudir d’unes fires com toca”.

Per la seva banda, la primera tinent de batle de Fires i Comerç, Noemí Getino, ha explicat que a més dels llucmajorers i llucmajoreres, que viuen i esperen les seves fires més representatives amb il·lusió durant tot l’any, suposen un gran impuls per al comerç local i el teixit empresarial del municipi.

Per això, i donat que “moltes empreses ho passen francament malament per mor de la crisi de la Covid, hem ideat un cap de setmana de Mostra Llucmajorera virtual, que se celebrarà del 16 al 18 d’octubre; i una Fira d’Oportunitats, el diumenge dia 16, coincidint amb el que seria la ‘darrera fira’, perquè els comerços puguin exposar fora dels seus establiments, els serveis i productes que considerin oportuns”.

Aquesta mostra serveix per fer ofertes amb els excedents o promocionar les restes de l’estoc de temporada, “enguany els comerços llucmajorers han patit moltíssim la crisi derivada de la pandèmia, i aquesta és una oportunitat per acabar l’estiu amb vendes dels seus productes i intentar no acabar la temporada en negatiu”.

Així mateix s’editaran uns 30 vídeos promocionals amb els productes i serveis que el gran públic pot trobar a Llucmajor, tant al poble com a la resta del terme municipal, “hi participaran les empreses i comerços que històricament participaven de forma activa en les fires, a través de mostres o estands i que ara podran mostrar al món els seus productes”.

“Des de l’Ajuntament sentim una gran tristesa pel desenvolupament dels esdeveniments, sobretot pel que fa a unes fires que es remunten a més de 400 anys enrere i que formen part de la idiosincràsia de Llucmajor com a poble, però no hi havia més remei”, diu la regidora.

Activitats culturals

Les fires venen acompanyades cada any, d’un programa d’actes on se succeeixen nombroses activitats culturals; música, teatre, exposicions diverses, etcètera. En aquesta ocasió, “hem hagut de minimitzar aquestes activitats i adequar-les al format digital o presencial però amb aforament limitat”, assegura la tinent de batle de Cultura, Xisca Lascolas, qui enumera les activitats programades que són les següents:

Dilluns 28 de setembre: pregó
Dimarts 29: festivitat de Sant Miquel; missa a les 20 h.
Divendres 2 d’octubre: maridatge de vi i opera amb; Mar Campo, M. Victòria Cortès i el tenor llucmajorer Joan Laínez, amb tast de vins de Bodegues Bordoy de Llucmajor. Entrades per internet a euroclassics.es.
Dissabte 3,a les 20 h: xerrada “Els gegants en temps de pandèmia”, a càrrec del llucmajorer Pau Tomàs Ramis. Recollida de tiquets gratuïts al Claustre de Sant Bonaventura fins al dia abans.
Dissabte 10, a les 18.30 h: Concert de fires dels Xeremiers de Sa Marina al Claustre. Recollida de tiquets gratuïts al Claustre de Sant Bonaventura fins al dia abans.
Diumenge 11, a les 19.30 h: Concert de la banda de música de Llucmajor, al Claustre. Recollida de tiquets gratuïts al Claustre de Sant Bonaventura fins al dia abans.
Dilluns 12, a les 18 h: Concert Maria Antònia Salvà amb el Conjunt Instrumental de l’Associació amics de la música; i Pere i Rosa Garcias. Recollida de tiquets gratuïts al Claustre de Sant Bonaventura fins al dia abans.

“És un any del tot atípic el que estem vivint i a la vegada angoixant per no poder dur endavant les nostres Fires així com les hem viscudes sempre, emperò a partir d’avui iniciam una sèrie d’actes testimonials d’aquestes dates tan assenyalades per les llucmajoreres i llucmajorers”, conclou la regidora.

Ho vols compartir?
Anterior
La Fundació Toni Catany presenta l’exposició de fotografies ‘diàfana’ de Carla van de Puttelaar
Següent
L’Ajuntament revisa l’estat de les palmeres de s’Arenal per evitar accidents
Menú