La delinqüència a Llucmajor durant els darrers 12 mesos ha baixat més d’un 21 per cent

delinqüència

La Junta Local de Seguretat ha presentat les dades del municipi i la feina conjunta de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

Llucmajor ha celebrat una Junta Local de Seguretat de caràcter extraordinari, motivada per per les comunicacions per part de veïns sobre delictes als darrers mesos al municipi. A la trobada telemàtica hi ha estat presents la Delegada del Govern, Aina Calvo, el Batle de Llucmajor, Eric Jareño, el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos, el cap de la Policia Local, Sergi Torrandell, el capità de zona de la Guàrdia Civil, José Antonio Toribio, subtinent del quarter de Llucmajor, Jaume Crespí, el subinspector de la Policia Local, Toni Oliver i el director ISTIB, Vicenç Martorell.

Durant la trobada, des de la Guàrdia Civil s’ha comunicat als membres de la Junta que la delinqüència, dins tots els àmbits, a tot el municipi, ha baixat en un 21,58% respecte a fa un any. Dins del còmput general, el descans més gran ha estat a delictes contra al patrimoni situant-se en el 36%. “Es tracta d’una notícia molt positiva que comunicarem a aquests ciutadans que s’han preocupat recentment pel tema, ja com ens ha comentat el cap de la Policia Local, moltes vegades es tracta de percepcions subjectives d’inseguretat que es veuen amplificades a les xarxes, quan realment les xifres desmenteixen els fets”, ha dit Jareño.

En la mateixa línia d’aquestes dades, des de la Guàrdia Civil, s’ha informat que a Mallorca, Llucmajor, l’índex de criminalitat se situa al voltant d’un 4% inferior a la resta de municipis de característiques semblants (població, zona de costa…), estant per davall de la mitjana de l’índex de delinqüència de Balears.”És d’agrair la tasca de la Guàrdia Civil amb coordinació amb la Policia Local i l’augment de la cooperació ciutadana durant aquest període”, ha comentat Jareño.

La part negativa, segons informa l’institut armat ha estat una pujada significativa de delictes com l’incompliment d’ordres d’allunyament per motius de violència de gènere. En aquest sentit, el Batle, s’ha compromès a reactivar els tràmits per a la incorporació de Llucmajor al Sistema de Seguimiento Integral en los casos de Violencia de Género (VioGén), que es vàrem interrompre pel començament de la pandèmia,fent que la Policia Local es volqués   en controlar les mesures sanitàries i de confinament, tot just fa un any, i que encara ara continuen els controls de mesures sanitàries, la qual cosa implica al mateix temps incrementar la seguretat ciutadana en la seva part subjectiva.

La Delegada del Govern a les Illes Balears ha destacat la bona coordinació i la tasca conjunta que realitzen les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat amb les Policies Locals de l’arxipèlag. Aina Calvo ha remarcat que els agents de la Guàrdia Civil fan feina cada dia al municipi “per vetllar per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes de Llucmajor” i ha felicitat la Guàrdia Civil per la seva eficàcia després de la darrera detenció d’aquesta setmana que ha permès aclarir 7 robatoris en vehicles ocorreguts en un  mateix dia.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor farà una remodelació integral de la plaça Reina Maria Cristina de S’Arenal
Següent
Llucmajor comptarà amb dos nous camions de petit tonatge pel servei de manteniment urbà
Menú