L’Ajuntament de Llucmajor farà una remodelació integral de la plaça Reina Maria Cristina de S’Arenal

Son Verí

Es tracta d’un projecte que costarà uns 576.000 euros i tendrà un termini d’execució de sis mesos

L’Ajuntament de Llucmajor ha tret a concurs el projecte de remodelació de la plaça Reina Maria Cristina de S’Arenal, coneguda popularment com a la “plaça taronja”. Es tracta d’una obra molt reivindicada donat l’estat que, actualment presenta. “Fa temps que els tècnics municipals i l’equip de govern estam treballant en aquest projecte, que prové de la passada legislatura. Estam molt satisfets de dur endavant aquest pla de reforma perquè consideram que és necessari i urgent pels arenalers”, ha comentat el Batle Eric Jareño.

Els treballs tendran un cost de poc més de 576.000 euros, dels quals el 80% serà assumit amb una ajuda de la Borsa d’Allotjaments Turístics i el 20% restant es farà càrrec l’Ajuntament. Els tècnics municipals han calculat que les obres completes es podran dur a terme en un període de sis mesos. En aquests moments el concurs es troba en fase de recepció de propostes, fet pel qual es calcula que es podrà acabar tot el procés concursal dins el mes de març.

La plaça Reina Maria Cristina ocupa una superfície de més de 3.000 metres quadrats a una de les zones més cèntriques de S’Arenal. El pas dels anys ha suposat una degradació de l’entorn amb l’existència de mobiliari urbà antiquat, edificacions fora d’ús que ocupen espai de la plaça i una obsolescència del sistema d’il·luminació i reg de les plantes, així com una falta d’ordenació d’uns certs espais que mereixen ser modernitzats. “L’objectiu principal del projecte és la remodelació de la zona per a treure profit a aquest espai públic”, ha comentat el tinent batle d’Urbanisme, Guillem Roig.

Característiques de les obres

El projecte actuarà sobre la plaça conservant algunes singularitats per a no perdre l’essència del lloc, mantenint l’arbratge i augmentant l’espai verd, intentant conservar el màxim nombre de places d’aparcament. Durant l’obra s’eliminaran elements obsolets i fora d’ús. “Mantindrem l’arbratge i alguns elements singulars de la plaça, per la qual cosa es reposarà uns certs murets aplacant-los amb enrajolat en colors ataronjats per a recordar l’essència” d’aquesta plaça” ha explicat Roig.

D’igual manera es reposarà tota la il·luminació emprant tecnologia LED que resulta més sostenible. La plaça disposarà de reg per degoteig en les zones de plantacions d’arbustives i aspersors en la zona de gespa. En aquesta zona s’ha previst un sistema de drenatge amb l’objectiu de recollir l’aigua de la zona. Finalment s’instal·laran unes àrees per a jocs infantils amb el seu paviment a base de cautxú reciclat apte per a aquest ús. Es pavimentaran les calçades i zones per als vianants de la plaça.

L’obra, segons l’equip de govern municipal servirà per impulsar el desenvolupament socioeconòmic del municipi mitjançant la disponibilitat de més espais per als vianants i visitants. “A més, afavorirà la competitivitat del sector comercial/hoteler del municipi mitjançant la creació d’espais que siguin atractius al visitant, amb mobiliari urbà modern, jardineria integrada en l’entorn i nova tecnologia en il·luminació”, ha declarat Jareño. També els residents es veuran afavorits perquè disposaran d’un espai lúdic amable i modern, en el qual es pugui gaudir de jocs per als menors i de zones enjardinades i espais d’ombra pels més majors.

Ho vols compartir?
Anterior
Nomenament de jutge o jutgessa de pau substitut/a del municipi de Llucmajor
Següent
La delinqüència a Llucmajor durant els darrers 12 mesos ha baixat més d’un 21 per cent
Menú