Endesa anuncia als veïns d’urbanitzacions l’entrada en funcionament de la subestació ‘Cala Blava’

Endesa

Aquesta setmana s’han activat part de les 6 línies que recorren tota la zona d’urbanitzacions i la setmana que ve estarà a ple rendiment.

L’Ajuntament estarà en contacte continu amb la companyia elèctrica per informar de qualsevol incident.

La companyia Endesa ha mantingut aquest dijous una reunió amb els veïns de la zona d’urbanitzacions per informar de l’entrada en funcionament de la subestació ‘Cala Blava’ situada a la finca de s’Àguila (Cas Buço), i que resoldrà un problema històric de talls en la xarxa elèctrica.

A la reunió han assistit el batle de Llucmajor, Éric Jareño; el responsable d’Explotació d’Endesa a Balears, Joseba Gómez; el responsable d’explotació de la zona sud de Mallorca, Toni Villalonga, a més de representants municipals, tècnics i veïnals de Llucmajor.

El representant d’Endesa ha explicat que la xarxa elèctrica a la zona d’urbanitzacions data dels anys ’70 i consta de dues macro línies de 60 quilòmetres cada una. La subestació havia d’entrar en funcionament el passat mes d’abril però per mor de la Covid-19 es va haver d’ajornar la seva arrencada, produint nous talls durant el mes de juny. Amb la nova subestació hi haurà sis línies en lloc de dues, amb trams més curts, que permetran una major i fàcil detecció de possibles avaries.

En aquest sentit, el batle ha manifestat que “els veïns es queixaven de micro talls en el subministrament que malgrat que eren molt curts, d’un minut o minut i mig, en ser constants i reiterats danyaven els electrodomèstics. Per la qual cosa, l’Ajuntament va remetre una carta a la companyia per sol·licitar una solució eficient”.

Jareño ha anunciat als veïnats que, no obstant això, l’Ajuntament mantindrà el contacte constant amb la companyia, per informar de qualsevol incident o problemàtica que pogués sorgir amb el rendiment de la subestació que es preveu estigui en total funcionament la pròxima setmana. “Estem contents que els veïns de les urbanitzacions puguin, a la fi i després de molts anys de patir talls elèctrics, gaudir d’un subministrament energètic segur i adaptat a les noves necessitats de la població”.

Des de la companyia han anunciat que durant els pròxims dies és possible que es produeixin petits talls en el subministrament però es tracta de proves a les línies i en cap cas són avaries.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament inicia una ronda de reunions amb les associacions de veïns d’Urbanitzacions
Següent
Arrenquen les ‘Festes de s’Estanyol 2020’
Menú