El ple aprova cedir l’assignació mensual que fa l’Ajuntament als grups polítics

Ajuntament Llucmajor

Les assignacions de tres mesos es destinaran a emergència social.

L’acord va ser entre tots els grups representats al ple a excepció de ASI i PSIB que destinaran la seva assignació de forma individual.

El ple aprova tot un seguit de mesures fiscals per beneficiar l’economia local i les despeses familiars i empresarials del municipi.

El ple municipal celebrat aquest dimecres va aprovar la donació de les assignacions que fa l’Ajuntament als diferents partits polítics representats a la cambra municipal per ser destinats a l’emergència social. Tots els grups van ratificar l’acord a excepció d’ASI i PSIB-PSOE que destinaran la seva assignació municipal a altres causes a determinar per cada partit.

La donació correspon als tres mesos en què ha durat l’estat d’alarma i suposen les aportacions següents: PP (2.325 €) Ciutadans, MÉS i Llibertat per Llucmajor (1.650 €, respectivament), VOX, PI i Podemos 1.425 €. Una suma total de 10.125 euros.

Mentre que, PSIB (2.325 €) i ASI (1.425 €), donaran la seva aportació a altres entitats.

El batle, Éric Jareño, ha explicat que aquest acord “respon a la voluntat dels grups polítics de solidaritzar-se amb aquells ciutadans i empreses locals que s’han vist afectades per la crisi de la Covid-19”.

Rebaixes fiscals

El ple municipal també va acordar tot un seguit de mesures fiscals destinades a alleugerir el pagament de tributs i contribuir al desenvolupament econòmic dels ciutadans i pimes i autònoms del municipi.

Les mesures adoptades són les següents:

  • Llucmajor no cobrarà la Taxa d’Ocupació de Via Pública (Terrasses de negocis) des de l’inici de l’Estat d’Alarma fins a final d’any. Això implica una quantia total de 39.800 € que es deixaran de cobrar.
  • Llucmajor no cobrarà la Taxa d’Ocupació de Via Pública (Mercats i Mercats ambulants) durant l’Estat d’Alarma i bonifica un 20% la resta de l’any. Això implica una quantia total de 84.000 € que es deixaran de cobrar.
  • Llucmajor no cobrarà les Escoletes durant l’Estat d’Alarma i retornarà el ja cobrat. Això implica una quantia total de 109.500 € que es deixaran de cobrar.
  • Llucmajor no cobrarà les Instal·lacions Esportives durant l’Estat d’Alarma i retornarà el ja cobrat. Això implica una quantia total de 101.100 € que es deixaran de cobrar.

Aquestes mesures fiscals impliquen no cobrar als veïns un total de 334.400 euros.

Ho vols compartir?
Anterior
13.- DECLARACIÓ RESPONSABLE PER OBRES I INSTAL·LACIONS EN SÒL URBÀ (disposició addicional primera de la Llei 2/2020, de 6 de juny, de mesures urgents en determinats sectors d’activitat administrativa, abans del 31/12/2025)
Següent
14.- Ocupació de via pública per obres i/o instal·lacions
Menú