L’Ajuntament revisa l’estat de les palmeres de s’Arenal per evitar accidents

palmeres de s'Arenal

S’han detectat 4 exemplars en mal estat que s’han hagut de talar per malaltia i s’ha eliminat l’excedent de dàtils i fulles seques.

La localitat llucmajorera compta amb un total de 16 arbres d’aquesta espècie, tant pel que fa a la zona urbana com al passeig marítim.

L’Ajuntament de Llucmajor ha finalitzat l’estudi sobre l’estat de les palmeres ubicades a la zona de s’Arenal i encarregat a una empresa especialitzada que ha determinat la necessitat de talar 4 dels 16 exemplars d’aquests arbres perquè estaven en mal estat per malaltia i suposen un risc per als vianants i vehicles estacionats.

Segons ha explicat la primera tinent de batle d’Atenció a la Ciutadania a s’Arenal, Noemí Getino, l’excés de dàtils i de fulles seques que presenten alguns arbres també suposen un perill per a la població, però això, a més de talar els arbres malalts s’ha alleugerit la càrrega de dàtils i s’han eliminat les fulles seques.

“Volem assegurar el bon estat de les palmeres perquè puguin afrontar sense cap tipus de problema els temporals propis de l’hivern a aquesta zona del municipi, caracteritzats per vents que poden arribar a ser molt forts i, per tant, suposen un perill per als ciutadans”.

No obstant això, ha dit Getino, els arbres talats seran substituïts per altres exemplars a l’època més adient per fer noves plantacions.

La regidora de Manteniment Urbà, Pilar Bonet ha concretat que les tasques de neteja i sanejament s’han fet durant la darrera setmana a càrrec dels Serveis Tècnics municipals i de la Brigada, que van senyalitzar la zona per evitar l’estacionament dels vehicles dins el perímetre d’actuació dels operaris.

“Els arbres s’ubiquen majoritàriament a la plaça de s’Arenal i al passeig de primera línia de mar, on hi ha un major nombre de vianants i a més, on pega amb més força el vent en dies de tempesta”.

Ho vols compartir?
Anterior
Arrenca la 474 convocatòria de les ‘Fires de Llucmajor 2020’, enguany en format digital o amb aforament limitat
Següent
Sortejos online àrea de joventut mes d’octubre
Menú