Ajuntament i Govern aniran de la mà per cercar una solució a l’edificabilitat i dotació de serveis de Vallgornera

Vallgornera

L’Ajuntament de Llucmajor i el Govern de les Illes Balears a través de la Conselleria de Medi Ambient col·laboraran conjuntament per trobar una solució a la paralització de llicències d’obres a la zona de Vallgornera, declarada amb la màxima protecció mediambiental per l’existència d’una cova de grans dimensions declarada Lloc d’Interès Comunitari per la Unió Europea dins la xarxa ‘Natura 2000’.

Així, el batle de Llucmajor, Éric Jareño, acompanyat del tinent de batle d’Urbanisme i Medi Ambient, Guillermo Roig, s’ha reunit avui matí amb la presidenta del Govern, Francina Armengol i el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, per intentar trobar una solució als problemes d’edificació i construcció de serveis a aquesta zona per mor de la cova.

Segons ha explicat el batle en sortir de la reunió, una possible solució passa per la construcció d’una depuradora i un clavegueram especial que no faci malbé la zona protegida.

“Des del primer moment aquest equip de Govern municipal ha donat les passes més adients per trobar una sortida a la impossibilitat d’edificar a la zona. Som conscients que els veïnats necessiten una solució al més aviat possible, a més de la multitud de propietaris de solars edificables, ja que parlam de sòl urbà, que no poden construir per la paralització de llicències d’obra derivades de l’elevada protecció dels terrenys.

Jareño ha mostrat la seva satisfacció i ha agraït tant a la presidenta com al conseller de Medi Ambient “la bona sintonia i la predisposició demostrada per arribar a una solució satisfactòria per a tothom. “Hem acordat que Ajuntament i Govern vagin de la mà a l’hora de cercar finançament per dur a terme el projecte que arriba aproximadament als 20 milions de € i que tal vegada podrien arribar des de Fons Europeus”. 

Amb tot, el batle ha llançat un missatge d’esperança i tranquil·litat als afectats per aquesta protecció, propietaris de solar i residents, donat que “estem treballant en aquest tema i tocarem les portes que facin falta, tant en l’àmbit autonòmic o comunitari per trobar una solució a una problemàtica que ve de molt enrere”.

Antecedents

El 26 d’abril de 1968, un obrer que treballava a l’excavació d’un forat negre per a l’hotel ‘Es Pas’ de Vallgornera, es va topar amb un gran forat. Avui en dia i després de nombroses exploracions al decurs dels anys, la cova de Vallgornera és una joia de l’espeleologia mundial, consta de més de 65.000 metres de galeries i cavitats i 10.000 metres de llacs i galeries subaquàtiques.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor convoca les IV Jornades d’Estudis Locals que se celebraran els dies 6 i 7 de novembre de 2020
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor suprimeix l’ORA dels diumenges
Menú