S’Estanyol i Son Bieló ja tenen aigua potable després d’una dècada de reivindicacions

S'Estanyol i Son Bieló ja tenen aigua potable després d'una dècada de reivindicacions

La canalització i construcció dels pous de Garonda ha costat 1’3 milions d’euros

Els habitatges dels nuclis de s’Estanyol i Son Bieló reben aigua potable després de més d’una dècada de reivindicacions veïnals per a reclamar aquest servei. Les obres de canalització per a dur l’aigua des dels dos pous de la finca de Garonda fins als esmentats nuclis costaners ja van concloure. El projecte ha comptat amb un pressupost d’1’3 milions d’euros que ha pagat íntegrament l’Ajuntament de Llucmajor.

Pel que fa als habitatges de s’Estanyol, a partir d’ara s’hauran d’anar connectant a la xarxa d’aigua potable, ja que les escomeses estan habilitades per a donar el servei. Diferent és el cas de Son Bieló on ja comptaven amb aigua canalitzada a través del servei de l’empresa concessionària “amb l’inconvenient però que l’aigua que rebien estava salinitzada, ara ja reben l’aigua dels pous de Garonda, ja que només hem hagut de canviar la connexió general del pou antic als nous de Garonda”, explica el regidor d’Urbanisme, Jaume Tomàs (MÉS).

A la finca de Garonda, ubicada a la carretera del Cap Blanc, hi ha dos pous on s’hi han construït dos dipòsits de 860 metres cúbics de capacitat cadascun. El projecte que s’ha executat ha consistit a fer la canalització dels poc més de 5 kilòmetres que separen l’esmentada zona amb els nuclis costaners. L’Ajuntament de Llucmajor té autorització per extreure 45 metres cúbics d’aigua cada hora.

El batle de Llucmajor, Bernadí Vives (EL PI) i Jaume Tomàs, explicaren que solucionar el problema de la xarxa d’aigua a Son Bieló i s’Estanyol ha estat una prioritat de l’equip de govern (PSOE-MÉS-PI) des que accediren a l’Ajuntament el 2015: “Ens ha duit molta feina i esforços perquè era un projecte dificultós però al final s’ha pogut fer i n’estem molt satisfets perquè ha quedat bé i el servei és bàsic per a la millora de la qualitat de vida dels residents a aquesta zona del nostre municipi”, senyalaren.

Ho vols compartir?
Anterior
La reforma del Torrent dels Jueus millorarà el paisatge urbà de s’Arenal i la qualitat de vida dels residents
Següent
Modificación puntual PGOU
Menú