La reforma del Torrent dels Jueus millorarà el paisatge urbà de s’Arenal i la qualitat de vida dels residents

La reforma del Torrent dels Jueus millorarà el paisatge urbà de s’Arenal i la qualitat de vida dels residents

L’Ajuntament de Llucmajor ha presentat un projecte de 2 milions d’euros que serà finançat amb l’impost turístic

Els batles de Palma, Antoni Noguera i de Llucmajor, Bernadí Vives, han presentat avui el projecte de reforma del tram final del Torrent dels Jueus, entre el viaducte de l’antiga via de ferrocarril i la platja, que constitueix la frontera entre els dos termes municipals.

El projecte, que compta amb un pressupost de 2 milions d’euros, ha estat presentat per part del consistori llucmajorer, amb el suport de l’Ajuntament de Palma, per a ser finançat dins el Pla Anual d’Impuls del Turisme Sostenible per 2017. Vives ha destacat que “la millor manera de fer pressió i d’aconseguir l’embelliment d’aquesta zona és fer-ho de manera conjunta”. Noguera també ha defensat que “ningú entendria que una zona turística madura com és la nostra no tengués suport per aquest projecte” i també ha apuntat que es tracta “d’una mostra de col·laboració amb vocació de continuïtat i de futur”.

L’àmbit del projecte ocupa un tram d’uns 400 metres longitudinals i un ample d’uns 30 metres i comprèn el llit del torrent i els seus marges, així com la intersecció amb els carrers transversals que ho creuen i també la connexió amb el passeig marítim i la platja.

El batle de Llucmajor ha afirmat que “hem de millorar l’entorn col·laborant amb l’esforç que ha fet el sector hoteler per a millorar la seva planta hotelera” i ha destacat que es tracta “d’un projecte engrescador que pot canviar la fisonomia de la zona de manera important, també pensant en els residents”.

Vives ha apuntat a la importància de que les administracions “millorem l’entorn d’una zona turística com s’Arenal ja que nosaltres demanam un esforç al sector hoteler perquè millorin els seus establiments. No tendria sentit fer una millora de la planta hotelera i nosaltres no millorar l’entorn, una inversió pensada en millorar també la qualitat de vida dels residents”.

Noguera ha defensat que el projecte té un doble valor simbòlic per tractar-se, per una part, d’un torrent i per l’altre, per ser la frontera dels dos municipis. “No volem que sigui una frontera, per això presentam aquest projecte per a millorar de forma important el paisatge urbà d’aquest destí turístic i la qualitat de vida de les persones que hi resideixen”.

Els objectius principals del projecte són millorar la connectivitat ecològica i la connectivitat urbana.

Per a millorar la connectivitat ecològica es perforarà un terç de la solera de formigó del torrent existent per a plantar espècies pròpies de torrent, com joncs i canyes.

Amb la millora urbana es vol facilitant la connexió entre la platja i el bosc a través dels espais lliures públics existents, prioritzant el tràfic per als vianants i donant accessibilitat en aquells punts on es trenca la continuïtat, a més de garantir l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda. També es restringirà el tràfic rodat als carrers laterals al torrent.

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria plaça interina Tècnic d’ Administració General, regidoria d’urbanisme i medi ambient
Següent
S’Estanyol i Son Bieló ja tenen aigua potable després d’una dècada de reivindicacions
Menú