Satisfacció a Llucmajor per l’acord entre l’empresa concessionària de la neteja i els treballadors

Acord

El pacte suposa la desconvocatòria de l’anunci de vaga del pròxim dia 24 de juny

Des de l’Ajuntament de Llucmajor s’ha expressat la satisfacció per l’acord al que han arribat la UTE Urbaser Roig Obres i Serveis – concessionària del servei de neteja viària del municipi – i els treballadors. Aquest pacte ha comptat amb la mediació del Consistori. “Han estat unes negociacions dures, ambdues parts han hagut de fer concessions, però s’ha aconseguit un tracte que ha d’influir a la qualitat del servei que es presta al nostre municipi i que, pens, que els operaris necessitaven”, ha comentat la regidora de Manteniment, Pilar Bonet. Així mateix, la responsable municipal ha subratllat el fet negatiu que ha suposat no hi hagin hagut reunions abans per no tenir que arribar a una situació com aquesta.

L’acord, que han rectificat els treballadors en assemblea, suposarà un increment salarial del 24% durant el primer any i un augment del 4% durant els dos anys següents. El pacte suposarà la cancel·lació de la vaga indefinida anunciada pels sindicats pel dia 24 de juny. “Des de l’Ajuntament creiem que la no interrupció del servei que es dona a Llucmajor és positiu si es pensa en tots els perjudicis que hagués suposat pel veïns la no desconvocatòria”, ha explicat el Batle, Eric Jareño. El pacte anunciat es començarà a aplicar amb el nou contracte de neteja viària.

Per part de l’equip de govern s’està preparant el nou concurs amb el que es vol aconseguir un servei més adequat a les necessitats dels llucmajorers. “El nostre municipi té diversos nuclis molt diferenciats pel que fa a les necessitats particulars, per això volem prioritzar un servei adequat”, ha explicat Bonet. De fet, una de les prioritats pels actuals governants és posar en ordre els contractes de serveis públics per aconseguir que siguin més òptims i sostenibles.

Ho vols compartir?
Anterior
Retirada escultura s’Arenal
Següent
13.- DECLARACIÓ RESPONSABLE PER OBRES I INSTAL·LACIONS EN SÒL URBÀ (disposició addicional primera de la Llei 2/2020, de 6 de juny, de mesures urgents en determinats sectors d’activitat administrativa, abans del 31/12/2025)
Menú