Obert al trànsit el desdoblament de la carretera de Llucmajor a Campos

carretera de Llucmajor a Campos

El batle de Llucmajor defensa la necessitat d’aquest tram, que millora la seguretat d’una de les vies amb un índex de sinistralitat més elevats de l’illa, “perquè cap pam de terra val més que una vida”

El batle de Llucmajor, Éric Jareño ha assistit avui a l’obertura del desdoblament de la carretera que uneix Llucmajor i Campos (Ma-19) i la travessia d’entrada a aquest municipi. L’acte ha estat presidit per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i ha comptat amb la presència de les batlesses de Campos, Francisca Porquer, i de Santanyí, Maria Pons, a més de diversos regidors dels municipis de la comarca. 

Des del Consell de Mallorca s’ha explicat en què ha consistit el projecte per millorar la seguretat d’una de les vies amb major índex de sinistralitat de l’illa degut a l’elevat número d’entrades a finques i camins i l’afluència de vehicles que transiten.

Aquest tram de la Ma-19 té una intensitat mitjana de vehicles diaris que s’acosta als 25.000 i el creixement del trànsit des del 2015 ha estat de prop d’un 20%. Fet que, a més de circulació lenta i retencions, venia provocant nombrosos accidents i de conseqüències cada vegada més greus. En concret, des del 2006, hi hagut 195 sinistres amb més d’una vintena de morts i més de 200 ferits.

En aquest sentit Éric Jareño ha posat de manifest que «des de Llucmajor ens alegram que aquest desdoblament sigui finalment una realitat, perquè com sempre he defensat, cap pam de terra val més que una vida».

En coherència amb el que es va anunciar la passada legislatura el que s’ha fet és reduir l’impacte damunt el territori el màxim possible seguint amb la modificació del projecte que ja es va fer aleshores. Això ha permès estretar la mitjana al mínim que permet la normativa (a 2 metres, abans era de 3 metres) i apropar els camins de servei al tronc de la carretera, que disposa de dos carrils per sentit. El projecte també ha servir per pacificar i embellir el quilòmetre i mig de la travessia que passa per Campos amb l’execució de dos carrils de tres metres d’ample i passos elevats que obliguen a reduir la velocitat dels cotxes.

Les obres s’han complementat amb un centre d’interpretació patrimonial dels elements compresos dins l’àrea d’afectació del projecte a on s’ha conservat un vell aljub i una cova i on, a més, s’ha reubicat la barraca de Son Isern. Les obres, que varen començar l’octubre de 2018, han tengut un termini d’execució de 31 mesos i un pressupost final 34 milions i mig d’euros.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor destina més de dos milions d’euros a ajudes extraordinàries per al teixit empresarial del municipi
Següent
Llucmajor participa a FITUR per donar a conèixer tota l’oferta del municipi
Menú