Nou servei de bus interurbà

El nou TIB incorpora noves connexions, més freqüències i la renovació total de la flota de busos.

 

El nou TIB incorpora noves connexions, més freqüències i la renovació total de la flota de busos.
 
Millora del servei
La finalització de la totalitat de les concessions de transport públic regular de viatgers per carretera de Mallorca va oferir l’oportunitat d’ajustar l’oferta de transport a les necessitats presents de mobilitat de Mallorca, així com de modernitzar la flota d’autobusos i incorporar innovacions tecnològiques en el conjunt de la xarxa. Així doncs, des de l’any 2016 s’ha estat treballant en la definició i la planificació d’una nova xarxa de transport de bus interurbà, que culmina ara amb la posada en marxa del nou servei.
El nou TIB augmenta la qualitat del servei, amb un increment de freqüències i millors connexions a la totalitat de la xarxa.
 
Nova flota
La nova xarxa estrena també nova flota amb vehicles més sostenibles. Un total de 223 busos nous, dels quals 198 són de gas natural comprimit i 18 de propulsió elèctrica. Només 7 busos, un 3 % de la flota, es mouen amb dièsel.
A més s’incrementa la capacitat dels busos: es passa de busos de 12 m a vehicles de 15 m i 18 m a les línies de més demanda. I el 68,6 % de la nova flota TIB són busos de pis baix (en la 1a. porta i en la 2a. porta) per facilitar l’accés a l’interior del bus.
Està previst reforçar-ne, d’aquí a poc temps, la senyalització interior amb pantalles i megafonia. Les persones amb discapacitat visual o auditiva podran estar informades de les properes parades durant el recorregut i de les informacions rellevants del servei.
 
Nou sistema tarifari
Amb el nou servei també s’implanta un nou sistema tarifari en tota la xarxa TIB (bus, tren i metro). Un canvi fonamental és que la targeta intermodal ara és un moneder i desapareixen així els abonaments. Les tarifes del nou sistema moneder es calculen en funció del nombre de salts del trajecte i també del perfil social de l’usuari (jove, pensionista, membre de família nombrosa, etc.).
La targeta només necessita un saldo que es pot carregar en línia a la web del TIB, dins els busos i a través de les màquines d’autovenda de les estacions de tren i metro. S’incorpora a més un sistema de punts que premia els usuaris habituals, perquè fa que com més viatgin més estalviïn. A tots els busos del TIB ara s’ha de cancel·lar la targeta tant en pujar com en davallar del bus.
A més també s’introdueix la targeta bancària com a mètode de validació en tota la xarxa, amb descomptes per a grups de fins a cinc persones. I ben aviat es podrà comprar el bitllet en línia.
Des del 10 de desembre i fins al 17 de gener un equip d’informadors comunica als usuaris, a peu de parada i dins els busos, els canvis i les millores a les seves línies. 
 
Teniu tota la informació de la nova xarxa a tib.org, secció nova xarxa: https://www.tib.org/web/ctm/nova-xarxa

Documentació adjunta
TIB_Sistema tarifari_ PerfilPensionista0Salts®. (Publicació dia 13-01-2021)
TIB_Sistema tarifai_PerfilGen0Salts®. (Publicació dia 13-01-2021)
TIB_Sistema tarifari_PerfilJove0salts®. (Publicació dia 13-01-2021)

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor posa il·luminació de baix consum al Poliesportiu de S’Arenal
Següent
Canvi d’horaris a la L501
Menú