Llucmajor s’integra a la Plataforma d’Intermediació de Dades per simplificar els procediments administratius dels ciutadans

ITB

Des del departament d’Innovació s’ha decidit donar una passa més a la transformació digital de l’Ajuntament. Així s’ha decidit integrar-se a la Plataforma d’Intermediació de Dades (PID) que ofereix el Govern central.

“D’aquesta manera aconseguirem simplificar els procediments administratius dels ciutadans i avançar més en el concepte d’administració electrònica”, ha explicat el regidor de l’àrea Ginés Sáez.

El nou programa permetrà a l’Ajuntament verificar o consultar les dades d’un ciutadà que ha iniciat un tràmit amb l’entitat. D’aquesta manera, el ciutadà no haurà d’aportar documents acreditatius per exemple d’identitat ni de residència, entre molts altres en els tràmits que iniciï. Tot plegat, millorarà els serveis prestats per l’Ajuntament als ciutadans, estalviant-los tràmits i temps en reduir el nombre de documents que han de donar.

Per altra banda, s’augmenta, amb el nou servei, la qualitat de les dades evitant falsificacions, males lectures o errors, ja que aquests són verificats directament per l’organisme competent contra les fonts de dades, millorant l’eficiència i eficàcia de l’Administració. També, es millora l’eficiència interna de les Organitzacions públiques, augmentat l’excel·lència de la tramitació dels seus expedients. I s’incrementa la interoperabilitat organitzativa entre els diferents departaments de l’administració local.

D’aquesta manera, Llucmajor donarà compliment a l’article 28.2 de la Llei 39/2015, de Procediment Administratiu Comú que recull, com a dret de tot ciutadà, el que aquest no hagi d’aportar cap dada o document que obri en poder de l’administració pública. “La nostra fita amb aquesta acció és oferir serveis avançats d’administració electrònica als ciutadans, millorant l’eficiència i eficàcia”, ha comentat el Batle, Eric Jareño.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor comptarà amb dos nous camions de petit tonatge pel servei de manteniment urbà
Següent
L’Ajuntament de Llucmajor posa il·luminació de baix consum al Poliesportiu de S’Arenal
Menú