Llucmajor se suma a la campanya solidària d’Ecovidrio: ‘Recicla Vidre per elles’

campanya solidària

Ecovidrio ha instal·lat 4 contenidors roses en el municipi de Llucmajor per complir dos objectius: fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i col·laborar en la lluita contra el càncer de mama.

La campanya destaca la importància de cuidar la salut mitjançant la prevenció i la cura del medi ambient.

Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un mini iglú per a l’ocasió, i la recaptació aconseguida a través de les vendes anirà destinada a la Fundació Sandra Ibarra.

L’Ajuntament de Llucmajor s’ha sumat a la campanya solidària desenvolupada per ‘Ecovidrio’, amb motiu de la celebració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama, el passat 19 d’octubre.

Per cinquè any consecutiu, Ecovidrio posa en marxa la campanya que amb el lema: “Recicla vidre per elles”, té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

Des del passat dia 19 i durant les pròximes setmanes, 4 iglús roses estaran situats a Llucmajor; 2 a S’Arenal, al costat de les oficines municipals; i els altres 2 a Puigderrós, enfront del supermercat.

Tant Noemí Getino, regidora d’Atenció al Ciutadà en S’Arenal, com Gabriel Rojo, regidor de Serveis Socials, han destacat aquesta iniciativa i agraït a Ecovidrio per pensar a motivar a la ciutadania i sobretot dur a terme aquesta campanya de conscienciació respecte a la prevenció contra el càncer.

Per la seva part Guillermo Roig, regidor de Medi Ambient ha assegurat que l’Ajuntament de Llucmajor col·laborarà en tot amb Ecovidrio fent que els ciutadans participin, fomentant el reciclatge i entenent que amb aquest gest “no sols ajudem a la Fundació Sandra Ibarra, sinó que aportem tots el nostre granet de sorra, perquè el nostre municipi sigui cada vegada més sostenible”.

Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors, en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer. En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 140 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canaria o Santiago de Compostel·la, amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. 

Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l’entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un mini iglú especial per a l’ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El mini iglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i recerca del càncer.

Reciclatge de vidre a Llucmajor

Dades de reciclatge de vidre a Llucmajor Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Llucmajor van reciclar un total de 658 tones d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 17,8 kg. Respecte a la taxa de contenerització, Llucmajor se situa amb una mitjana de 197 habitants per contenidor, comptant amb un total de 187 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats.

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre a Espanya. Després de l’aprovació de la Llei d’Envasos i Residus d’Envasos en 1997 i l’arrencada de les seves operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l’entitat gestora d’un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament visita les escoles del municipi per conèixer de primera mà el desenvolupament d’un curs marcat per la Covid-19
Següent
L’Ajuntament estalviarà a prop d’1 milió de € amb la unificació, mitjançant diversos lots, de contractes de serveis
Menú