Llucmajor restaura el rellotge de la plaça Espanya

L’Ajuntament de Llucmajor ha iniciat la restauració total del rellotge situat en la plaça Espanya, concretament en l’edifici del propi Ajuntament.

El rellotge data de l’any 1886, i va ser comprat al rellotger de Palma Miquel Font. Poc després es va construir el templet de zinc en el qual es va instal·lar el rellotge en l’edifici municipal.

La façana de l’Ajuntament de Llucmajor va ser considerada per part de la Comissió Municipal de Patrimoni un conjunt a protegir, per ser un element simbòlic per a la societat de Llucmajor, i això inclou el rellotge que ara és restaurat.

Al novembre de l’any 2000 el rellotge antic va deixar de funcionar com a tal, i va ser instal·lat un mecanisme automàtic per una empresa de València. Aquest sistema automàtic va deixar de funcionar el mes de gener passat, produint-se la parada del rellotge de l’Ajuntament. En ser consultada aquesta empresa per a la reparació del sistema automàtic, la mateixa va declinar fer-se càrrec de la reparació per no tenir seu a l’illa.

Entre les tasques que es desenvoluparan per a la posada a punt del rellotge destaquen el desmuntatge i poliment de totes les peces del sistema, reparar la transmissió de l’esfera o tornejar els eixos del propi rellotge.

A més, es farà el canvi de diferents components elèctrics que permetran que el rellotge tingui un sistema automàtic.

La inversió total de la restauració és de 29.558 euros més IVA.

El termini de la restauració del rellotge és d’aproximadament 2 mesos, i s’espera que el rellotge pugui donar les tradicionals campanades de cap d’any a Llucmajor.

Per a la batlessa de Llucmajor Xisca Lascolas “la restauració del rellotge de la plaça suposa tornar a comptar amb un element característic del poble i que molts trobem a faltar. El nostre compromís sempre va ser recuperar aquesta peça, no sols per estar protegida, sinó pel que significa per a tots, i hem buscat la millor fórmula perquè el rellotge segueixi amb nosaltres per molts anys. No es tracta d’un simple arranjament, es tracta d’una restauració d’un element de gairebé 150 anys”.

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria sessió Ordinària de PLE_SES del dia 25/10/2023
Següent
Pilar Seguí Fiol, nova regidora de Medi ambient Medi rural i de la Mar de l’Ajuntament de Llucmajor
Menú