Llucmajor rebrà de l’IMAS més de € 645.000 per als Serveis Socials Comunitaris Bàsics

CONVENI

Aquests doblers estan destinats al finançament dels serveis socials d’atenció primària i estan cofinançats pel Govern.

L’Ajuntament de Llucmajor rebrà un total de 645.220,37 € per al finançament dels serveis socials d’atenció primària del municipi, tant pel que fa a les ajudes atorgades com per les despeses derivades del mateix departament com és el personal, material, entre altres.

En concret, els convenis que ha signat avui el batle, Éric Jareño, a un acte celebrat a la seu del Consell de Mallorca amb 40 ajuntaments de Mallorca, corresponen al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics (SSCB) per valor de 480.504 €; al finançament dels serveis especialitzats (Suport Psicosocial i Ajudes per Urgent Necessitat), amb 105.586 € i al finançament de la nova prestació econòmica per fer front a les situacions de necessitat derivades de la covid-19, 59.129 €.

El Consell de Mallorca a través de L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), ha signat amb els municipis de Mallorca convenis per finançar els serveis socials municipals per un import superior a 28 milions d’euros, mentre que el Govern, a través de la Conselleria d’Afers Socials cofinança la partida dedicada als Serveis Socials Comunitaris Bàsics.

D’aquesta manera, l’IMAS distribueix entre els municipis de l’Illa un total de 11.756.065,46 € en el marc dels SSCB. Aquesta prestació està cofinançada pel Govern que aporta 8.944.644,54 €, tant el 2020 com el 2021, i suposa la partida més important per als serveis socials d’atenció primària dels diferents ajuntaments de Mallorca.

Pel que fa als serveis especialitzats, en la convocatòria de 2020-2021 es destinen 1.900.000 € a accions de suport psicosocial per a la infància i adolescència (1M) i a accions de prestacions econòmiques pròpies de l’IMAS per situacions d’atenció prioritària (900.000 €).

A més, en la convocatòria d’ajudes als ajuntaments enguany des de l’IMAS s’ha impulsat un nou conveni, amb una quantia econòmica extraordinària destinada a prestacions econòmiques per situacions d’atenció prioritària a causa de la situació excepcional per tal de donar suport als ajuntaments davant la crisi social generada per la covid-19. Aquesta nova prestació està dotada amb 1 M d’euros.

D’altra banda, l’IMAS destina 100.000 € a la dotació d’eines informàtiques per a la gestió dels SSCB entre l’IMAS i els ajuntaments, mitjançant la Història Social Integrada (HSI).

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament arrenca un nou Portal de Transparència per estar més a prop del ciutadà
Següent
Campanya de Nadal de productes de forn i pastisseria
Menú