Llucmajor premiarà a les persones que reciclin amb una reducció de la taxa per la recollida de residus al 2021

Reciclar

La mesura s’aplicarà a tot el municipi i suposarà un estalvi de quasi el 40% pels ciutadans que s’adhereixin al programa municipal de reciclatge.

L’Ajuntament de Llucmajor premiarà a totes aquelles persones que realitzin una separació de residus correcta. “Cream un programa de persones responsables amb el medi ambient que suposarà un estalvi de quasi el 40% de la taxa de recollida de fems a l’any 2021”, ha explicat la regidora de manteniment urbà, Pilar Bonet.

Participar del programa suposarà donar el consentiment perquè uns inspectors municipals puguin revisar al domicili particular el sistema de separació. Si el procés és positiu suposarà un estalvi de uns 31 euros respecte a l’actual cost. En el cas dels comerços la rebaixa arriba fins al 30%. Però el més beneficiats serán els habitants de la zona rural, ja que la baixada arribarà al 80%. “Aquesta reducció està motivada perquè aquests veïns, durant el 2020, han vist com es llevaven els contenidors de la part rústica i s’han vist obligats a dur els residus a les deixalleries”, ha comentat Bonet.

Per part de l’equip de govern s’ha volgut subratllar que aquesta decisió suposa donar passes endavant per millorar la separació de fraccions, fet que suposa una recollida més òptima. Tots els contribuents de la taxa podran percebre aquestes reduccions independentment d’on visquin, així en funció de la disponibilitat de servei estaran obligats a separar les 4 (paper, vidre, envasos i rebuig) o 5 fraccions  (paper, vidre, envasos, rebuig i orgànica).

“La finalitat última és augmentar la recollida selectiva de la ciutat, complir amb la normativa europea i tenir un municipi més sostenible”, ha declarat el Batle, Eric Jareño. També ha ressaltat que l’objectiu de la taxa no és recaptar, sinó reciclar; com més es recicli més es podrà abaixar la taxa.

Per altra banda, la recollida porta a porta al nucli de Llucmajor està donant uns resultats excel·lents, ja que s’ha superat quasi bé el 40%. A la resta de nuclis la xifres no són tan bones. “Aquesta és la nostra assignatura pendent, a la zona d’urbanitzacions es preveuen millores més similars que al poble de Llucmajor, el cas de s’Arenal presenta més dificultats per la seva configuració”, ha explicat Bonet, qui ha afegit que “el nostre objectiu és arribar al ratio estipulat que és d’un 50% de reciclatge a 2020 i un 60% al 2030, en tot el municipi”.

Ho vols compartir?
Anterior
Normativa Covid octubre 2020
Següent
ELS SERVEIS EDUCATIUS MUNICIPALS DE LLUCMAJOR POSA EN MARXA ELS ESPAIS FAMILIARS
Menú