Llucmajor destaca els bons resultats obtinguts en la campanya d’estudiants

La Campanya d’Estudiants de l’any 2022 va destacar pel seu enfocament en el control i prevenció en zones d’oci freqüentades per estudiants, així com pel tancament d’accessos a la platja de sArenal de Llucmajor amb tanques per a evitar el botelló.

Durant el període comprès entre el 10 de juny i el 7 de juliol, es va implementar una estratègia que va permetre obtenir resultats molt satisfactoris, reforçant encara més el servei enguany, a partir de les accions realitzades ja durant l’anterior campanya i que van tenir ja uns bons resultats.

El principal objectiu de la campanya va ser la prevenció d’incidents i el compliment de les Ordenances Municipals, prioritzant la fluïdesa del trànsit i evitant baralles, furts i robatoris. A més, es va mantenir un control rigorós sobre el Decret d’excessos turístics, així com l’expedició de begudes alcohòliques a menors en qualsevol moment.

Una de les observacions més rellevants és la disminució de denúncies per consum d’alcohol a la platja o en zones urbanes, en comparació amb anys anteriors. Aquesta vegada, les denúncies es van concentrar en la zona marítima, principalment en la costa de Son Verí. D’un total de 170 denúncies, 104 van ser dirigides a majors d’edat i 66 a menors. Aquestes trobades, organitzats per empreses d’activitats d’esbarjo, van implementar polseres per a diferenciar entre adults i menors en el subministrament d’alcohol. No obstant això, a vegades, la falta de control per part d’aquestes empreses d’esdeveniments va facilitar un consum indiscriminat entre totes dues edats.

Així mateix, es van registrar 39 denúncies contra hotels per disturbis i molèsties generades, de les quals 2 van involucrar a establiments, 22 a majors i 15 a menors.

Gràcies a la constant presència policial, es van dur a terme 7 actuacions penals i 54 intervencions amb efectes decomissats, incloent 19 altaveus confiscats.

És destacable esmentar la favorable recepció de la campanya per part de la comunitat. Les queixes veïnals a causa de molèsties ocasionades per estudiants en la via pública van ser mínimes i, en la seva majoria, van provenir d’hotels.

Ciutadans i associacions de veïns han felicitat la Policia Local de Llucmajor per la tasca duta a terme i la presència policial constant.

En resum, la Campanya del 2022 va demostrar la seva eficàcia en el control de zones d’oci i platges, protegint el benestar dels estudiants i residents per igual. Amb resultats encoratjadors, es reafirma el compromís de mantenir un entorn segur i harmoniós per a tots.

Per al Cap de la Policia Local de Llucmajor, Sergi Torrandell, aquests resultats suposen confirmar tot el treball realitzat en els mesos previs, amb reunions de la Junta Local de Seguretat, comerciants, hotelers i Associacions de Veïns, i que ha suposat un esforç important en les tasques de prevenció davant l’arribada dels estudiants”.

Per al regidor de Seguretat de Llucmajor, Jaume Garau, “és innegable l’èxit obtingut en aquesta campanya d’estudiants, fruit de la bona labor i esforç de la Policia Local de Llucmajor i de la implicació de la resta d’actors implicats en la campanya”.

Per a la batlessa de Llucmajor, Xisca Lascolas, haver obtingut aquests bons resultats suposa el reflex de la bona feina realitzada per part de la nostra Policia. És important destacar que el nostre municipi aplica totes les normatives que signifiquen que el turisme que rebem deu també respectar les Ordenances Municipals i el descans dels nostres veïns”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament de Llucmajor signa convenis per a la inserció social i l’acompanyament en l’ocupació de col·lectius vulnerables
Següent
Convocatòria sessió Ordinària de PLE_SES del dia 02/08/2023
Menú