Llucmajor dedica un cicle d’activitats culturals a l’inventor local Pere Sastre Obrador

activitats culturals

Enguany és el centenari de la carta que envià el llucmajorer al Govern central per comunicar la viabilitat del vol vertical, que seria precursor de l’helicòpter.

El 2021 es compleix una data molt especial pel poble de Llucmajor, fa cent anys Pere Sastre Obrador – més conegut com a Pere de Son Gall -, va demanar ajuda al Govern central, en una carta dirigida al capità general de l’Exèrcit, el mallorquí Valerià Weyler, reclamant finançament per materialitzar el vol vertical. “El nostre objectiu és doble, per una banda fer difusió de la vida i obra de Pere de Son Gall i per l’altra treure pit com a poble davant una figura com aquesta”, ha explicat la regidora de Cultura, Xisca Lascolas.

Els actes han començat amb la presentació d’un llibre sobre Pere de Son Gall, que está compost per dues dramatúrgies: “L’home del vol vertical” de Joan Gomila (companyia teatral La Fornal) , i “Cometagiroavió” de Xisca Puigserver i Irene Soler (companyia Centiments teatre). Per aquesta raó, es posaran damunt l’escenari del claustre de Sant Bonaventura les dues obres teatrals. “L’home del vol vertical” es representarà el 16 d’abril i el 5 de juny. Mentre que “Cometagiroavió” es podrà gaudir el 7 de març i durant les fires de tardor.

A més, el 15 d’abril s’inaugurarà una exposició sobre l’aviació a les Illes. Aquest esdeveniment estarà organitzat per l’associació del Museu Aeronàutic de les Balears. També s’ha fet una redistribució dels elements de Pere de Son Gall que estan al claustre de Sant Bonaventura. “Aquests no seran els únics actes, amb l’ajuda dels tècnics municipals i del cronista Joan Salvà estam preparant noves activitats per aquest cicle”, ha comentat Lascolas.

Ho vols compartir?
Anterior
Convocatòria ordinària de proves per obtenir el permís municipal de conducció d’autotaxis
Següent
31 policies locals prenen possessió de la seva acta com a funcionaris de l’Ajuntament de Llucmajor
Menú