Llucmajor dedica 6,5 milions d’euros de la liquidació del 2020 a inversions municipals

Ajuntament de Llucmajor

Es destinarà un milió addicional al pla d’ajudes directes als sectors econòmics locals.

L’Ajuntament de Llucmajor podrà destinar una quantitat superior als 6,5 milions d’euros a la inversió durant el present any. Aquests diners provenen de la liquidació de l’exercici pressupostari del 2020. “Seguint dins la mateixa línia que anunciarem al principi de la pandèmia, posam a les persones i a l’economia al centre de l’acció política, per això dedicam un especial esforç a augmentar les ajudes socioeconòmiques per a reactivar tot el municipi”, comenta el Batle, Eric Jareño.

L’equip de govern ha decidit destinar una quantitat d’un milió d’euros al pla d’ajudes directes als sectors econòmics del municipi. D’aquesta manera, aquest programa disposarà de 2,3 milions d’euros. “El nostre objectiu és estar al costat dels emprenedors i dels autònoms perquè tot el municipi surti reforçat de la crisi que estam vivint”, ha comentat la regidora d’Economia Pilar Bonet.

Paral·lelament, del total dels diners que provenen de la liquidació es tendrà una quantitat retinguda per fer front a les necessitats dels Serveis Socials municipals. Des de l’equip de govern s’ha constatat un augment de les peticions durant el darrer any, per això es veu importat poder disposar de fons per tal de cobrir les necessitats bàsiques de les persones.

Es destinaran 300.000 euros per l’adquisició d’un solar a S’Arenal per cedir-lo a l’IBAVI. “Som conscients de la necessitat d’habitatge al nostre municipi, per això, volem posar a disposició del Govern un segon solar perquè es construeixin HPO destinades a joves i col·lectius vulnerables de Llucmajor”, ha dit Jareño.

Millores de zones públiques

El manteniment urbà rebrà una injecció de 2,2 milions d’euros. “Aquest punt ens preocupa, ja que aquesta àrea ha estat poc dotada a anys anteriors, fet que fa que ens trobem amb infraestructures urbanes amb carències”, ha explicat Bonet. D’aquesta manera la inversió es destinarà a l’asfaltatge de carrers i camins rurals, la reparació de voravies de tot el municipi, millores a parcs infantils i l’adquisició de maquinària i vehicles sostenibles per la brigada municipal.

Les àrees de Cultura i Esports, també es beneficiaran de la inversió provinent de la liquidació 2020. En el cas d’Esports es destinarà un total de 874.000 euros a la millora de totes les instal·lacions esportives. “L’objectiu principal és la modernització i la creació d’espais adequats a la pràctica d’esport moderna”, ha dit Bonet. També es farà un estudi per la construcció d’una pista poliesportiva a la zona de Badies. Pel que fa a Cultura es destinarà una quantitat d’uns 100.000 euros. D’aquesta manera, es podran fer diverses intervencions, necessàries, al Claustre de Sant Bonaventura i al Molí d’en Gaspar. També es posarà en marxa un concurs d’idees per a la rehabilitació de Cas Coix com a espai escènic.

Finalment, es dedicarà la quantitat necessària per completar l’ajuda del Consell de Mallorca per la millora del Lloc Sagrat i de la Plaça Major de S’Arenal. “Aquests projectes seran una passa endavant per recuperar zones que estan en mal estat i les recuperarem pels veïns i pels visitants”, ha explicat Bonet.

Ho vols compartir?
Anterior
Llucmajor es presenta a l’edició virtual de la fira ITB de Berlín per mostrar el potencial del municipi i del sector turístic local
Següent
SOL·LICITUD D’ALTA DE LA TITULARITAT DEL COMPTE BANCARI
Menú