Llucmajor celebra la seva Diada de Policia Local

En el dia d’avui la Policia Local de Llucmajor ha celebrat la seva Diada en el Claustre de Sant Bonaventura.

A l’acte, presidit per la batlessa del municipi, Xisca Lascolas, han acudit la plantilla de policies locals del municipi, amb el seu Cap de Policia, Sergi Torrandell al capdavant, el Director General d’Emergències i Interior del Govern Balear, Sebastià Sureda, la Consellera de Funció Pública del Consell de Mallorca, Pilar Bonet, el Regidor de Seguretat, Jaume Garau, i la resta de la Corporació de l’Ajuntament de Llucmajor, a més de membres de la Guàrdia Civil, de la Policia Nacional i personal civil.

L’acte ha tingut com a eix central el lliurament de diplomes de felicitació a proposta de la Prefectura, de la Junta de Comandaments o dels propis policies, a aquells agents de policia local, membres de la resta de Forces i Cossos de Seguretat o personal civil, mereixedors del reconeixement públic per la seva implicació en benefici de la comunitat, com a epicentre de les actuacions policials.

En total s’han lliurat 38 felicitacions a agents en actiu i 3 als agents jubilats durant el 2022. Les felicitacions tenen per objecte reconèixer el valor, la professionalitat o la predisposició a millorar la seguretat, l’atenció i la qualitat de vida dels ciutadans, com a eix central de la labor que porta a terme la Policia Local.

Durant l’acte, s’ha fet un breu repàs de la millora en la seguretat del trànsit i de la millora en la seguretat ciutadana, destacant ser el municipi on l’índex de criminalitat va tenir un increment del 8%, molt inferior a la mitjana de Mallorca que es va situar en el 22,5%, però que si es compara amb el 2019, any prepandèmia, Llucmajor va tenir una reducció de l’índex de criminalitat del 22%. També s’ha destacat la reducció del 13% en accidents respecte al 2019.

La batlessa de Llucmajor ha volgut destacar que la labor que realitzen els nostres agents és imprescindible per a mantenir la seguretat en el nostre municipi. El seu compromís i professionalitat són un exemple per a tots nosaltres”. Al mateix temps que els ha animat a seguir en la mateixa línia de millora contínua per a ser més eficaces i eficients en la seva relació amb el ciutadà.

El regidor de Seguretat Jaume Garau va assegurar que la nostra plantilla de policia local es compon per més de 100 policies que presten els seus serveis d’una manera professional i de la qual ens sentim àmpliament orgullosos per tot el treball que realitzen”. Igualment ha recordat que enguany s’han complert 10 anys de la mort en acte de servei de l’Oficial Pere Maimó.

El Cap de Policia Local de Sergi Torrandell va assegurar que les funcions de la policia són funcions que poden resultar molt complexes, i sobretot, imprevisibles, per això és molt important una bona preparació i predisposició per part dels efectius de la policia de Llucmajor”, destacant que els ciutadans de Llucmajor i els seus visitants es poden sentir assegurances, en un municipi segur, on gràcies a l’estreta col·laboració amb les Forces i Cossos de Seguretat, on no arriben uns arriben els altres”.

Des de l’Ajuntament de Llucmajor destaquen que la Diada de la Policia Local és una oportunitat per a reconèixer el treball diari dels agents i la seva contribució a la seguretat i el benestar de la comunitat.

Ho vols compartir?
Anterior
Escoles de vacances de Nadal 2023-24 per a nins i nines
Següent
VII Edició de les Jornades d’Estudis Locals de Llucmajor
Menú