Llega800, ja a Llucmajor

Llega800, ja a Llucmajor

Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Arriben a Llucmajor connexions mòbils més ràpides i una millor cobertura amb el nou 4G

• Les operadores de telefonia mòbil comencen a oferir a Llucmajor serveis 4G a la banda de 800MHz.
• La nova tecnologia permetrà als ciutadans del terme de Llucmajor gaudir de serveis de dades mòbils d’alta velocitat, millorarà la cobertura a l’interior d’edificis i ampliarà l’extensió geogràfica.
• Llega800 és l’entitat encarregada de garantir la compatibilitat d’aquest servei 4G amb la TDT en la banda de 800MHz.

Les operadores de telefonia mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, començaran a oferir a Llucmajor a partir del 5 de maig serveis sobre la xarxa 4G en la banda 800MHz, la qual cosa permetrà als ciutadans del terme de Llucmajor gaudir de connexions mòbils d’alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G), amb una millor cobertura a l’interior dels edificis i major extensió geogràfica. Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.
Amb l’arribada del nou 4G a Llucmajor continua el procés d’implantació que s’està realitzant de forma gradual per tota la geografia nacional des del passat mes de juliol i que culminarà el març de 2018, data prevista per al desplegament total de la tecnologia. Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar l’enllaç següent: https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

El desplegament 4G s’emmarca en el que estableix el Reial decret 805/2014, de 19 de setembre, amb data 1 d’abril de 2015, en què es va procedir a l’alliberament de les freqüències entre 790 i 862 MHz (canals 61 al 69 de l’UHF), que fins aleshores s’empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com Dividendo Digital. A partir de llavors, les freqüències esmentades varen ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil 4G.

Principals avantatges: més i millor cobertura
Amb la xarxa 4G s’ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadors, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega com d’enviament de dades —fotos, música o continguts audiovisuals d’alta definició— o permetre treure el màxim partit d’aplicacions en línia, com els videojocs.

“Aquesta xarxa avançada de telefonia mòbil introdueix dues millores fonamentals. El primer avantatge consisteix en el fet que resol molts problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. L’altre avantatge destacable és la gran penetració en zones interiors dels edificis”, explica Daniel Espín, portaveu de Llega800.

La nova generació de la tecnologia 4G també facilita la introducció de nous serveis en l’àrea empresarial i de les administracions públiques, com aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l’ús de la videotrucada, entre altres.

A més, la major cobertura que assoleix el 4G en la banda de 800MHz millorarà el servei a l’interior d’edificis i serà la banda que permetrà estendre geogràficament el servei de forma eficient.

Per garantir la compatibilitat
Llega800 és l’entitat gestora encarregada d’oferir els serveis que garantiran la compatibilitat entre la posada en marxa de l’emissió del 4G en la banda 800 MHz i la recepció del servei de TDT.
Per garantir aquesta compatibilitat, Llega800 presta als ciutadans una sèrie de serveis gratuïts que inclouen, per una banda, una actuació prèvia, gràcies a la qual els ciutadans que resideixin en zones de major afectació rebran una comunicació al seu domicili que els informarà que a partir d’aquest moment podran sol·licitar de forma gratuïta l’adaptació de l’antena del seu edifici per evitar possibles incidències.
I, per altra, un procediment correctiu, després de l’encesa de les estacions, pel qual Llega800 s’encarregarà d’atendre els usuaris afectats gestionant i resolent possibles afectacions també sense cap cost.
Per gestionar aquests serveis s’ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon d’atenció gratuït (900 833 999) i una pàgina web www.llega800.es.

Documentació adjunta
305191. (Publicació dia 05-05-2016)

Ho vols compartir?
Anterior
Matrícula escoletes municipals 2016-17
Següent
Ordenança cívica
Menú