L’Ajuntament substitueix lluminàries antigues per LED amb un estalvi de més de 6.000 € anuals

LED

El Departament de Medi Ambient canviarà progressivament la il·luminació del municipi cap a un major estalvi econòmic i major sostenibilitat.

L’Ajuntament de Llucmajor a través de la Regidoria de Medi Ambient continua amb els objectius plantejats per a complir amb els Plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima (PAESC) i ja ha començat a canviar les lluminàries antigues del terme municipal per LED, amb un estalvi inicial de més de 6.000 € anuals.

Segons ha explicat el tinent de batle de Medi Ambient, Guillermo Roig, s’ha finançat a través de les Inversions Financerament Sostenibles (IFS), la substitució de 44 lluminàries de 250 W de vapor de sodi d’alta pressió (VSAP), situades a l’Avinguda Regnes de Mallorca de la urbanització Sa Torre per elements de tecnologia LED, passant així dels 11 kW instal·lats a 5, el que suposa un estalvi de 24.000 kW/h a l’any i de 4.300 €.

A més, s’han recepcionat les obres per a la substitució de 27 punts de llum VSAP de 150 W cadascuna, situats entre el carrer Font, des de la rotonda de la carretera d’Algaida, fins al carrer Jaume I de Llucmajor, per lluminàries amb tecnologia LED de 45 W, passant de 4,05 kW instal·lats a 1,2 kW, la qual cosa suposa una reducció de consum d’11.200 kW/h a l’any i un estalvi de 2.006 € anuals.

Aquestes accions, diu el regidor, ens permeten avançar cap als compromisos adquirits fins als 2030 de; reducció, com a mínim, del 40% de CO₂ per a l’any 2030, amb referència a l’any 2005 per mitjà de mesures d’eficiència energètica i d’un major ús de fonts d’energia renovables; augment de la resiliència davant els impactes el canvi climàtic; augment de la cooperació amb les autoritats locals i regionals per a millorar l’accés a una energia segura, sostenible i assequible.

Guillermo Roig anuncia que aquesta no és l’única actuació que s’ha fet o es farà en aquest sentit, ja que s’aniran substituint lluminàries en diferents punts del terme municipal. “L’Ajuntament de Llucmajor, compromès amb el Medi Ambient, entén que des de les institucions hem d’afrontar el problema del canvi climàtic i instar a què cadascun, des del seu lloc en el planeta, aporti el seu granet d’arena per a fer del nostre lloc de vida, un lloc millor”.

Ho vols compartir?
Anterior
L’Ajuntament convoca el tradicional concurs d’aparadors de Nadal
Següent
Donació de sang a Llucmajor
Menú