L’Ajuntament se suma a les celebracions del Dia de la Dona amb un programa d’activitats temàtiques

Dia de la Dona

El programa arrenca aquest divendres amb la penjada de pancarta a la Casa Consistorial, fins al 22 de març.

  • Les activitats programades conviden a la reflexió i la lluita per a la Igualtat.

L’Ajuntament de Llucmajor ha penjat avui a la seva façana, la pancarta commemorativa del #8M, Dia Internacional de la Dona, i ha arrencat així el programa d’actes amb motiu d’aquesta celebració.

Posteriorment, el batle Éric Jareño, ha llegit un manifest en què ha explicat que el #8M és una data “marcada al nostre calendari per convidar-nos a reflexionar i recordar, any rere any, els avenços aconseguits i, molt especialment, el camí que encara hem de recórrer en matèria d’Igualtat de gènere per fixar cap a on volem dirigir-nos, perquè s’han fet grans passes però encara hi ha molt camí per fer”. 

“Les polítiques públiques d’igualtat són l’instrument per millorar no només les vides de les dones sinó de tota la ciutadania. Perquè quan avancen les dones, avança la societat i la democràcia”, ha dit Jareño qui ha anunciat que “des de l’Ajuntament de Llucmajor volem destacar la importància de les polítiques d’igualtat i el seu major impacte positiu quan es treballa des de la proximitat, com a eina i mitjà de canvi enfront de les desigualtats entre dones i homes, les discriminacions que han patit i pateixen les dones i la necessitat de continuar aportant solucions des del coneixement de les persones i de les seves necessitats”.

“Aquest és el gran repte que tenim davant, i l’hem d’assolir amb la col·laboració i la complicitat de totes les institucions, agents socials i de les dones i els homes de la nostra ciutat, perquè només així podrem fer-ho realitat”, ha conclòs el batle.

Programa temàtic al voltant de la dona

Per la seva banda, el regidor de Serveis Socials, Gabriel Rojo, ha constatat que les activitats programades van destinades “a crear consciència sobre la necessitat de créixer i conviure en Igualtat, inculcant a les futures generacions la problemàtica de la violència sexista o de gènere per tal de cercar accions i polítiques que ajudin a erradicar aquesta xacra social, a més de la creació d’una societat igualitària que no faci distincions ni a l’àmbit social, econòmic o laboral”.

Així, el programa arrencà dimecres passat amb una conferència que amb el lema: ‘La guapa de la fiesta’, va donar set claus per motivar-se, estimar-se i confiar més en una mateixa. Mentrestant, el dijous es van repartir ‘xapes per la dona’, una activitat que es repetirà el dimarts, dimecres i dijous de la setmana que ve.

Avui horabaixa es realitzarà una sessió relaxant de ioga dinàmic i demà dissabte es faran ‘sonoritats relaxants’ de ioga dinàmic. El capvespre es farà una sessió de Reiki per conèixer l’energia de cadascú, a més d’un ‘mindfulness’.

Marxa per la dona

El diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, el poble es calçarà sabates esportives per assistir a la ‘Marxa per la dona’ que sortirà de la rotonda de Maioris per arribar al carrer l’Almirall Joan de Borbó de Badia Gran.

La setmana posterior transcorrerà amb més activitats com; la xerrada de dimarts que amb el títol: ‘Transforma la teva vida a través dels registres Akáshics”, permetrà descobrir què són aquests registres i com poden transformar la vida, ajudar a potenciar el poder creatiu i viure amb més calma i llibertat.

El divendres 13 de març, el Claustre acollirà la conferència activa: ‘Perlas de liderazgo, herramientas para liderar nuestra vida. Cómo nos afectan los cambios y cómo afrontarlos’. Un espai on es tractaran els conceptes de talents innats no desenvolupats i de la importància de saber acceptar i gestionar els canvis quotidians per disposar d’una vida plena en tots els àmbits; familiar, laboral, personal, etcètera.

El programa finalitzarà el diumenge 22 de març amb un espectacle musicopoètic, ‘Alçades a la lluna’.

Ho vols compartir?
Anterior
Acte de commemoració a Pere Maimó Crespí, oficial de la Policia Local, mort en acte de servei
Següent
L’Ajuntament insta a la demarcació de Costes de Balears a reparar l’esbucament de part del penya-segat de Badia Blava
Menú